Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов сериал на HBO, претендент за силна премиера

Вторият трейлър на „Третият ден“ смразява кръвта, героят на Джъд Лоу се оказва затворник в кошмар (видео)

В „Третият ден“ Джъд Лоу попада на загадъчен остров.  - Нов сериал на HBO, претендент за силна премиера

В „Третият ден“ Джъд Лоу попада на загадъчен остров.

„Третият ден“ на НВО тръгва на 15 септември, понесен от вълната добри сериали на студиото, които печелят не само одобрението на критиците, но и огромно зрителско внимание. Първият поглед към продукцията дойде още в началото на 2020 г. и вдигна завесата към напрегната, мистериозна атмосфера и малко детайли за ролята на основната звезда в сериала – Джъд Лоу.

Минисериалът е разделен на две части – „Лято“ и „Зима“. Знае се, че в „Лято“ Лоу ще бъде в ролята на Сам, който шофира по тесен път към остров край британското крайбрежие. Там открива обитатели, които извършват ритуали, за опазването на чиято тайна са готови на всичко. Докато границата между фантазно и реално се разсейва, пътят обратно към сушата е залят с вода и Сам се оказва затворник на острова. В „Зима“ аутсайдер (в ролята Наоми Харис) нарушава реда на острова – пристига, за да търси отговори, но ѝ се налага да влезе в битка, която решава съдбата на острова.

Ако се съди по трейлъра, „Третият ден“ съдържа ноар елементи, както и препратки към съвременни филми като „Мидсомар“ до класиката от 1973 г. „Плетеният човек“.

По сериала се работи отдавна. Първи кратък трейлър излезе още през март. Предвид атмосферата в „Третият ден“ и нарастващата параноя сред обществото покрай коронавируса, сериалът има шанс за успех, а и както се видя, НВО убедително играе с тревогите на публиката по време на пандемията. Това им донесе 107 номинации за „Еми 2020“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg