VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Нов сериал за възхода и падението на шефа на „Фокс Нюз“

„Решаващият глас“ с неузнаваемия Ръсел Кроу тръгва у нас на 1 юли

През последните години Ръсел Кроу наистина не изглежда като в „Гладиатор“, но за ролята му на Роджър Ейлс все пак са използвани допълнителни латексови протези. - Нов сериал за възхода и падението на шефа на „Фокс Нюз“

През последните години Ръсел Кроу наистина не изглежда като в „Гладиатор“, но за ролята му на Роджър Ейлс все пак са използвани допълнителни латексови протези.

Дългоочакваният драматичен минисериал „Решаващият глас“ – с Ръсел Кроу, Наоми Уотс и Сиена Милър, ще има онлайн премиера на 1 юли в стрийминг платформата HBO GO. Историята, разказана в седем епизода, е базирана на биографичния роман-бестселър на Роджър Ейлс (1940-2017), скандално подалия оставка шеф на „Фокс Нюз“.

Книгата със заглавие „Най-силният глас в залата: Как блестящият, помпозен Роджър Ейлс изгради „Фокс Нюз“ – и раздели страната“ включва интервюта с повече от 600 души – и според един от отзивите представлява „изпълнено с откровения пътуване в света на „Фокс“ и Роджър Ейлс – дръзкия, понякога войнствен шеф на канала, който спомогна за издигането на Доналд Тръмп“, а според друг е „една от най-добрите книги на годината”.

В ролята на Ейлс е Ръсел Кроу, ще видим още Наоми Уотс като водещата на „Фокс“ Нюз Гретхен Карлсън, Сиена Милър – като съпругата на Ейлс, Сет Макфарлейн е бившият управител на компанията – Брайън Люиси, а Саймън Макбърни играе Рупърт Мърдок.

Ръсел Кроу и Наоми Уотс в сериала на „Шоутайм“ „Решаващият глас“

Роджър Ейлс е бил медиен консултант на президентите републиканци Ричард Никсън, Роналд Рейгън и Джордж Буш-старши, а през 1996 г. е назначен за изпълнителен директор на „Фокс Нюз“. Благодарение на неговите методи и професионални похвати, „Фокс Нюз“ се оказва предпочитаната от президента Доналд Тръмп телевизия, подготвена най-добре за настоящата епоха на популизъм, пост-истина и алтернативни факти.

Америка за България

Хората не искат да бъдат информирани, а да се чувстват информирани“, казва Ейлс още в началото на сериала и с това поставя тона на екранизацията, определяна като предисторията на ерата Тръмп.

За да си изясним причините за възхода на модерната Републиканска партия, трябва да разберем Ейлс. „Решаващият глас“ се фокусира основно върху последното десетилетие, в което без да заема официални партийни постове, той се превръща в най-влиятелната фигура в партията.

Първото издание на книгата на Гейбриъл Шърман, по която е сниман филмът, излиза през 2014 г. и в нея Ейлс е обвинен, че през 80-те години е предложил на телевизионна продуцентка да ѝ помогне в кариерата, ако спи с него. Ейлс и „Фокс Нюз“ отхвърлят обвиненията и обявяват книгата за недостоверна. Но на 6 юли 2016 г. тв водещата Гретчен Карлсън (Наоми Уотс) обявява публично, че вече не работи във „Фокс Нюз“, защото е отказала сексуални услуги на шефа Роджър Ейлс. Веднага след нея още шест служителки във „Фокс Нюз“ отправят сходни обвинения. Притиснат от общественото мнение, на 21 юли Ейлс подава оставка от поста си в телевизията – и става съветник в кампанията на Доналд Тръмп…

В ревю за сериала в „Гардиън“ е отчетено „патологичното очарование на модерния консерватизъм“ и се предполага, че либералните импулси, донесли номинациите за „Оскар“ на „Вице“ са мотивирали и авторите на „Ейлс“ – сериала за човека, изградил империя с нечестност, измама, враждебност и алчност. Като главен недостатък е посочен гримът на наистина неузнаваемия Ръсел Кроу и по-точно изкуствената двойна гуша, която също както и изкуствената му плешивина, не изглеждали достатъчно естествено.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg