Нов тийзър на „Колелото на времето“ показва меча, с който тръгва приключението (видео)

Първият сезон на сериала на „Амазон“ няма да се базира само на първата книга на Джордан, а на цялата поредица

Мечът на Ранд ал-Тор. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Нов тийзър на „Колелото на времето“ показва меча, с който тръгва приключението (видео)

Мечът на Ранд ал-Тор. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нов тийзър към предстоящия сериал по „Колелото на времето“ показа на феновете меча Каландор, важно оръжие в прочутата фентъзи поредица на Робърт Джордан. Адаптацията на „Амазон“ все още няма обявена премиерна дата, но се очаква да тръгне през декември 2021 г. Водещата роля на Могъщата Моарейн е поверена на Розамунд Пайк, а като Ранд ал-Тор ще видим Джоша Страдовски.

В последната година кратките тийзър видеа подсказват на зрителите какво да очакват от продукцията. Сред интригуващите клипове бе и аудиозапис, част от саундтрака на дългоочаквания сериал. Най-новото видео показва меч с щемпел на чапла, знака на майстора на оръжието. Мечът принадлежи на бащата на Ранд ал-Тор – и когато по-късно попада в ръцете на младия мъж, специалното оръжие бележи началото на приключенията му.

„Колелото на времето“ ще се базира изцяло на книгите на Джордан. Фентъзи поредицата описва измислен свят с плетеница от герои, най-важните сред които са жени, владеещи силна магия. Могъщата Моарейн е посветила живота си да открие Преродения дракон и да го напътства в Последната битка. Сюжетът я следва по време на опасното ѝ пътуване заедно с петима млади мъже и жени. Един от тях е Прероденият дракон – древно предсказание гласи, че той или ще спаси, или ще унищожи човечеството.

Вижте още: РОЗАМУНД ПАЙК В СЕРИАЛА ПО „КОЛЕЛОТО НА ВРЕМЕТО“

Фантастико

„КОЛЕЛОТО НА ВРЕМЕТО“ НАМЕРИ СВОИТЕ МИН ФАРШОУ И СЮАН САНЧЕ

Шоурънър и изпълнителен продуцент на сериала е Рейф Джъдкинс, работил по сериалите „Агентите на ЩИТ“ и „Хемлок Гроув“. Режисьор на първите два епизода е Юта Брийзеуиц, която е и сред продуцентите. Като консултанти по сериала ще работят вдовицата на Джордан Хариет Макдугъл и Брандън Сандерсън.

„Подхождаме към сериала като адаптация на цялата поредица, а не на всяка книга поотделно – обяснява Джъдкинс. – Затова се надяваме, че първият сезон ще остави усещане за „Колелото на времето“, а не само за първата книга „Окото на света“.

Той разкрива още и че Моарейн няма да носи жезъла си, така че: „Нека хаосът настъпи“, шегува се шоурънърът.

 

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах