Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов тийзър на „Пръстените на силата“ с елфи, джуджета, хора и… бебе ент (видео)

След броени дни повдигат завесата на сюжета

Събитията в „Пръстените на силата“ ще бъдат белязани от падането на комета. Снимка: Стопкадър от тийзъра - Нов тийзър на „Пръстените на силата“ с елфи, джуджета, хора и… бебе ент (видео)

Събитията в „Пръстените на силата“ ще бъдат белязани от падането на комета. Снимка: Стопкадър от тийзъра

Нов поглед към Средната земя изненадващо получиха потребителите на „Амазон“ с 60-секунден тийзър за предстоящия „Властелинът на пръстените: Пръстените на силата“. Краткото видео е налично само за абонатите на услугата и ще остане в платформата 48 часа.

Сюжетът на продукцията се разкрива бавно и новото видео не дава много насоки – показани са няколко от основните герои, чийто живот явно ще бъде повлиян от падаща комета, чиято диря вероятно няма да се ограничи до опашката ѝ в небето. Виждаме елфите Галадриел, Елронд, Келебримор, краля им Гил-Галад, хобитите Нори и Садок Бъроуз, джуджешкия принц Дурин IV и дори няколко ента, сред които и бебе фиданка.

„Небесата са странни“, казва Бъроуз във видеото.

Небесното тяло е оставено без контекст, но видеото завършва с датата 14 юли, което мнозина предположиха, че е датата на следващия, вероятно по-пълен трейлър на продукцията.

Действието на „Пръстените на силата“ се развива във Втората епоха на Средната земя, но тя обхваща десетки събития, разказани от Дж. Р. Р. Толкин. Предположенията са, че ще видим на екран изковаването на магическите пръстени на силата, по-късно връчени на елфи, джуджета и хора за опазване на владенията и расите им, но и тайното създаване на Единствения пръстен, повод за главоболия и в трилогиите „Властелинът на пръстените“ и „Хобит“ на Питър Джаксън. Сред очакваните събития на екран са още златните години и падението на човешкото кралство Нуменор и Последният съюз на хора и елфи – войната, в която Саурон се разделя с Единствения пръстен.

Премиерата на „Пръстените на силата“ е на 2 септември в „Амазон прайм“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС