Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Нов трейлър на „Дюн“ издава още от сюжета (видео)

Трейлърът показва зрелищни каскади. Снимка: Стопкадър от видеото - Нов трейлър на „Дюн“ издава още от сюжета (видео)

Трейлърът показва зрелищни каскади. Снимка: Стопкадър от видеото

Дни преди световната си премиера на 22 октомври, „Дюн“ излиза с нов, финален трейлър. Някои от кадрите, показани във видеото, вече са познати на феновете от предишните трейлъри, но, изглежда, с този клип „Уорнър брос“ искат да въведат още детайли от фантастичния епос на Дени Вилньов.

Историята, вдъхновена от едноименния роман на Франк Хърбърт, проследява съдбата на Пол Атреидски (Тимоти Шаламе), наследник на могъщ род. Семейство му, родом от Каладън, приема да поеме ръководството над пустинната планета Аракис, наричана още Дюн. Макар и атреидите да знаят, че там, освен ужасни метерологични условия, ги чака и гибелен капан, дук Лито (Оскар Айзък), глава на атреидите и баща на Пол, се съгласява на пътешествието. Очаквано, промяната носи със себе си много предателства и смърт, но надеждата е жива, докато е жив и Пол, който има рядката дарба да вижда минало, настояще и бъдеще.

Внушителните кадри от новия трейлър показват нови сцени с пясъчните червеи и битки, а ключови кадри издават важни сцени – ясни само на запознатите с романа на Хърбърт.

Забележителен е актьорският състав – в ролите са още Ребека Фъргюсън като лейди Джесика, Стелан Скарсгард като барон Харконен, Джош Бролин и Джейсън Момоа като довереници на атреидите, Хавиер Бардем като Стилгар и Зендая като Чани от свободните.

Българската премиера на филма съвпада със световната – първата прожекция ще бъде на 22 октомври.

Вижте още: „ДЮН“ Е ЗА ПУБЛИКАТА, ОСТАНАЛА СЛЕД „ТРОНОВЕТЕ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах