Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Нов вид жаби кръстени на „Лед Цепелин“

Застрашен от изчезване вид, открит в Андите

Илюстрация: Давид Брито-Запата и Каролина Райс-Пуиг - Нов вид жаби кръстени на „Лед Цепелин“

Илюстрация: Давид Брито-Запата и Каролина Райс-Пуиг

Учени от университета „Сан Франсиско де Кито“ заедно с Националния институт за биоразнообразие в Еквадор обявиха, че са открили нов вид жаби, съобщава изданието „Ел Универсо“. Намерен в източната част на Андите, новият вид е наречен Pristimantis Ledzeppelin, или „дъждовна жаба Лед Цепелин“, в чест на британската рок група.

Учените Давид Брито-Запата и Каролина Райс-Пуиг са обосновали решението си с желанието си да почетат групата, създадена през 1968 г.

Pristimantis Ledzeppelin вероятно е сред изчезващите видове, тъй като биоразнообразието на естествената му среда е заплашено от човешки дейности по добиване на подземни изкопаеми и заради глобалното затопляне, обясняват от Националния институт за биоразнообразие на Еквадор.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС