Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нов живот за „Сленг“ след Дими (видео)

Девет години след смъртта на вокалиста, групата отново излиза на сцената

Новата песен на група 
„Сленг“ - „Бъди“ - е като заклинание за успех.  - Нов живот за „Сленг“ след Дими (видео)

Новата песен на група „Сленг“ - „Бъди“ - е като заклинание за успех.

Има групи, които не могат да се възстановят след смъртта на някои от своите членове. „Лед Цепелин“ например прекратиха студийната си дейност за дълги години след кончината на своя барабанист Джон Бонъм, „Нирвана“ никога не се завърнаха на сцената след самоубийството на Кърт Кобейн, а след смъртта на Фреди Меркюри „Куийн“ направиха дълга пауза, в която изстискаха всичко от записите със своя фронтмен, и после започнаха пробите с други вокалисти – но звученето им днес е несравнимо с предишното.  

Девет години след смъртта на вокалиста Дими, група „Сленг“ прави опит да се завърне на сцената. Музикалният им „сленг“ е подобен на стария – но да не забравяме, че това бе група с един голям хит. Затова появата им днес може и да е със старото име, но групата може да гради напълно нова история, със своя нов глас – Владимир Михайлов.

Новата им песен „Бъди“ е като заклинание за успех. Тя е част от едноименния ЕР, излязъл през месец март тази година, когато „Сленг“ оповестиха своето завръщане на музикалната сцена.

„Бъди” е третата песен на новите „Сленг“ след „Фалшив“ и „Където си ти”. Сингълът – с храктерното рок звучене на бандата – излезе и с видео. Снимано е със смартфон от вокалиста Владо Михайлов.

Тази есен „Сленг” планират реализацията и на цял нов албум с песни на български и английски език. А новите им парчета, както и емблематичното „Синьо“, публиката може да чуе съвсем скоро – на фестивала „Джулай Морнинг Бургас“, на централния плаж в морския град.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg