Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нова директива в БНТ: Водещите само с по едно предаване

Георги Ангелов ще води само „История.бг“, отказва се от „Библиотеката“

„Искам да благодаря на всички четящи зрители, издатели, писатели, преводачи, редактори, илюстратори, както и на целия екип на „Библиотеката“ за незабравимите години!“, написа във Фейсбук Георги Ангелов. - Нова директива в БНТ: Водещите само с по едно предаване

„Искам да благодаря на всички четящи зрители, издатели, писатели, преводачи, редактори, илюстратори, както и на целия екип на „Библиотеката“ за незабравимите години!“, написа във Фейсбук Георги Ангелов.

Водещите от Българската национална телевизия ще водят занапред само по едно предаване, съобщи журналистът Георги Ангелов, лице на „Библиотеката“ и „История.бг“. Новината, появила се след заседание на Управителния съвет в обществената медия, бе потвърдена от пиар отдела в телевизията.

„Днес сутринта узнах, че водещите в БНТ с две предавания трябва да се откажат от едното. При мен това са „Библиотеката“ и „История.бг“. Избрах да водя „История.бг“. Искам да благодаря на всички четящи зрители, издатели, писатели, преводачи, редактори, илюстратори, както и на целия екип на „Библиотеката“ за незабравимите години! Знам, че по един или друг начин ще продължим да бъдем заедно“, пише Ангелов в профила си във Фейсбук.

От БНТ обясниха, че мярката се налага заради промените в графиците за снимки на предаванията покрай появата на нови продукции в програмата на медията:

„Предвид навлизането на много нови продукции в програмата на БНТ, изцяло се променят и графиците за снимки на предавания. Поради невъзможност да съчетава работата си в две аналитични продукции – „Библиотеката“ и „История.бг“, Георги Ангелов е изразил своето предпочитание да остане водещ на „История.бг“. Всеки от водещите на БНТ има право да избере предаването, в което да остане титуляр. Позициите на водещите в новата програмна схема на БНТ са в процес на обсъждане със съответните продуценти“.

През април 2017-а Георги Ангелов напусна третото предаване, което водеше в БНТ – „Денят започва с култура“. Тогава официалното съобщение гласеше, че водещият иска да съсредоточи усилията си върху другите две предавания, които водеше. Като лице на „Денят започва с култура“, той силно подразни Вежди Рашидов и двукратният министър му отправи заплаха, последвана от обичайното извинение.

Решението всеки водещ да е с по едно предаване ще засегне не само Георги Ангелов, но вероятно и други популярни лица на БНТ, като Георги Любенов – водещ на новините, както и на съботно-неделния блок „Денят започва с Георги Любенов“, Горан Благоев – водещ на „Вяра и общество“ и на „История.бг“, Андрей Захариев – водещ на „История.бг“ и на „Библиотеката“, Камен Алипиев – водещ на „Спортна треска“ и на извънредните спортни предавания и др.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg