Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нова кървава история от света на Вестерос

Джордж Р. Р. Мартин с разказ за играта на тронове в миналото на Дом Таргариен

Новините новата история от Вестерос са добри за феновете на „Игра на тронове“. Но да не забравяме, че Джордж Р. Р. Мартин още не е готов с „Ветровете на зимата“. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Нова кървава история от света на Вестерос

Новините новата история от Вестерос са добри за феновете на „Игра на тронове“. Но да не забравяме, че Джордж Р. Р. Мартин още не е готов с „Ветровете на зимата“. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Създателят на „Игра на тронове“ Джордж Р. Р. Мартин разкри детайли за нов разказ от вселената на Вестерос – историята ще се съсредоточи върху кървавата и кръвосмесителна семейна история на Дом Таргариен. „Синовете на дракона“ ще бъде издаден във фентъзи антология на име „Книга на мечовете“ през октомври, предава „Гардиън“.

Като хроникира управлението на втория и третия Таргариенски крале, Енис I и Мегор Жестокия, историята ще изследва също и случващото се с техните семейства, приятели и врагове по време на властването им.

В света на Вестерос, двамата крале са на трона грубо около 250 години преди да започне основният сюжет на „Игра на тронове“, в който наследничката им Денерис начева опита си да възстанови властта на фамилията си над Седемте кралства.

В книгата за сагата на Мартин, „Светът на огън и лед“, Енис I е описан като мечтател, алхимик и женкар. Слаб и нерешителен като владетел, Енис слиза от трона в разгара на религиозен бунт, нагнетен от отвращението на населението след уредения брак между сина и дъщеря му.

Неговият полубрат, Мегор, наследява трона и се впуска в серия от брутални отмъщения срещу онези, поставили под съмнение правото му да управлява – кралят прибягва до насилие, екзекуции и огромния си дракон, за да държи настрана опонентите.

„Той е по-добре запомнен като Мегор Жестокия, добре заслужено прозвище, тъй като по-свиреп крал никога не е сядал на Железния трон – пише майстер Яндел, от чието име тече разказът в „Светът на огън и лед“. – Неговото управление започна с кръв и завърши в кръв.“

Новините са добри за феновете на „Игра на тронове“. Като цяло обаче върлите почитатели на историята, онези, които се докосват до нея с книгите „Песен за огън и лед“, нямат много поводи за радост. Сериалът по сагата вече задмина написания сюжет, а Мартин все още се бави със завършването на така дълго чаканата шеста част от поредицата, „Ветровете на зимата“.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС