Нова лятна сцена зад НДК за концерти, театър и кино

Платформа 6 - първата мултифункционална сцена на открито в България (снимки)

Подобно мултифункционално съоръжение на открито досега не е съществувало в България. Снимка: Орлин Огнянов/НДК - Нова лятна сцена зад НДК за концерти, театър и кино

Подобно мултифункционално съоръжение на открито досега не е съществувало в България. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Платформа 6 зад НДК – първото мултифункционално пространство за събития на открито у нас – е готова да посреща зрители в месеците след карантината. На неформалната среща с творци, партньори и медии ръководството на Националния дворец на културата демонстрира възможностите на новата сцена като място за концерти, кинопрожекции, театрални и танцови спектакли, литературни четения, както и за конгресно-конферентни и корпоративни събития.

Платформата е разположена на площ 1200 кв. м пред вход А6 в парка зад НДК. Пространството е покрито, за да е независимо от атмосферните условия, разполага с пълно оборудвана сцена с размери 18х8 м, а мястото за публиката побира 1 100 души, което означава, че в условията на ограничения капацитетът ѝ ще достига 550 зрители. Подобно мултифункционално съоръжение на открито досега не е съществувало в България.

„За нас Платформа А6 е само началото на сериозна трансформация на цялостната дейност на НДК, който трябва да се пригоди към новите реалности, причинени от COVID-19, но и да запази контакта си с артистичната общност, със своите клиенти и най-вече със своята публика“, каза председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

Изпълнителният директор на НДК Ангел Митев и председателят на Съвета на директорите Борислав Велков (вдясно). Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Партньор на НДК в осъществяването на проекта са „Joker Media Rental“ и „Right Rental“.

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

„Вярваме, че Платформа А6 ще се превърне в новото притегателно място на София това лято. Хората са жадни за общуване, артистите са жадни за нови възможности, а чрез Платформа А6 ние отговаряме и на новите предизвикателства пред събитийния бизнес“, казва Иван Градинаров от „Joker Media Rental“.

Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев бе сред гостите на събитието. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Лист

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3