POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нова лятна сцена зад НДК за концерти, театър и кино

Платформа 6 - първата мултифункционална сцена на открито в България (снимки)

Подобно мултифункционално съоръжение на открито досега не е съществувало в България. Снимка: Орлин Огнянов/НДК - Нова лятна сцена зад НДК за концерти, театър и кино

Подобно мултифункционално съоръжение на открито досега не е съществувало в България. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Платформа 6 зад НДК – първото мултифункционално пространство за събития на открито у нас – е готова да посреща зрители в месеците след карантината. На неформалната среща с творци, партньори и медии ръководството на Националния дворец на културата демонстрира възможностите на новата сцена като място за концерти, кинопрожекции, театрални и танцови спектакли, литературни четения, както и за конгресно-конферентни и корпоративни събития.

Платформата е разположена на площ 1200 кв. м пред вход А6 в парка зад НДК. Пространството е покрито, за да е независимо от атмосферните условия, разполага с пълно оборудвана сцена с размери 18х8 м, а мястото за публиката побира 1 100 души, което означава, че в условията на ограничения капацитетът ѝ ще достига 550 зрители. Подобно мултифункционално съоръжение на открито досега не е съществувало в България.

„За нас Платформа А6 е само началото на сериозна трансформация на цялостната дейност на НДК, който трябва да се пригоди към новите реалности, причинени от COVID-19, но и да запази контакта си с артистичната общност, със своите клиенти и най-вече със своята публика“, каза председателят на Съвета на директорите на НДК Борислав Велков.

Изпълнителният директор на НДК Ангел Митев и председателят на Съвета на директорите Борислав Велков (вдясно). Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Партньор на НДК в осъществяването на проекта са „Joker Media Rental“ и „Right Rental“.

„Вярваме, че Платформа А6 ще се превърне в новото притегателно място на София това лято. Хората са жадни за общуване, артистите са жадни за нови възможности, а чрез Платформа А6 ние отговаряме и на новите предизвикателства пред събитийния бизнес“, казва Иван Градинаров от „Joker Media Rental“.

Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев бе сред гостите на събитието. Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Снимка: Орлин Огнянов/НДК

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90