VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Нова официална дата за край на ремонта на „Графа“: 29 май

Строителните дейности са удължени с 86 дни заради лошото време

Площад „Славейков“, 48 дни преди новия  официален край на ремонта, работници пренареждат плочките. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Нова официална дата за край на ремонта на „Графа“: 29 май

Площад „Славейков“, 48 дни преди новия официален край на ремонта, работници пренареждат плочките. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Столична община е признала 86 от общо 300 дни от ремонта на „Графа“ за неработни поради лоши климатични условия, съобщава вестник „Сега“.

Строителните дейности трябваше да приключат на 4 март, но от фирмата-изпълнител „Джи Пи Груп“ са поискали 110 дни отсрочка заради поройните дъждове миналото лято и минусовите температури през зимата. След консултация с Института по метеорология, от Строителен надзор признават 86 дни от тях, което означава, че новата дата за края на ремонта е 29 май (началото бе на 8 май 2018 г.).

При забавяне на строителството и след този срок, „Джи Пи груп“ ще дължи за всеки просрочен ден по 1% от стойността на договора, но не повече от 20% (или почти 24 200 000 лв.). В случай, че ремонтните дейности се проточат и след двадесетия ден, Столична община има право да прекъсне договора с фирмата без предизвестие.

Вижте още: МАХАТ ПЛОЧКИТЕ НА ПЛОЩАД „СЛАВЕЙКОВ“, РЕДЯТ ГИ НАНОВО

Фантастико: Смелостта да бъдеш различен

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg