Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нова отстрани режисьора, автор на карикатури с Каракачанов

Валдес Радев, работил 20 години в медията, днес е бил освободен

„Монтаж с пейка“. Автор: Валдес Радев - Нова отстрани режисьора, автор на карикатури с Каракачанов

„Монтаж с пейка“. Автор: Валдес Радев

Валдес Радев, режисьор в Нова телевизия и автор на онлайн карикатури, е бил уволнен от медията, съобщи Клуб Z. Сред последните „герои“ в карикатури на Радев е вицепремиерът Красимир Каракачанов.

Режисьорът е бил освободен от работа днес следобяд, потвърждава самият той пред Клуб Z. Прекратяването на трудовия му договор е било „по взаимно съгласие“, но „инициативата не дошла от него“.

Валдес Радев. Снимка: Личен архив

В Нова Валдес Радев е от 20 години, работил е като режисьор на новините, на „Часът на Милен Цветков“, бил е и като изпълнителен продуцент на външни продукции.

Радев твърди, че няма предположения защо е бил освободен, но припомня, че не е първият тръгнал си от Нова, след като собствеността на телевизията преминава у бизнесмена Кирил Домусчиев.

Вижте още: КАРАКАЧАНОВ НЕ ПАЗАРУВА В „BILLA“

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg