Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нова песен на Джордж Майкъл в коледна комедия с Емилия Кларк (видео)

Неуспешен опит за съчетание между любовен филм като „Наистина любов“ и песен като „Last Christmas“ на „Уам!”

От всички поп и рок звезди, отишли си през 2016 г., Джордж Майкъл има най-тихата посмъртна кариера - след кончината му излезе само един сингъл и версия на неговия самостоятелен албум от 1990 г. „Listen Without Prejudice”. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Нова песен на Джордж Майкъл в коледна комедия с Емилия Кларк (видео)

От всички поп и рок звезди, отишли си през 2016 г., Джордж Майкъл има най-тихата посмъртна кариера - след кончината му излезе само един сингъл и версия на неговия самостоятелен албум от 1990 г. „Listen Without Prejudice”. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нов сингъл на Джордж Майкъл тръгна в ефира – песента се каза „This Is How“ (We Want To Get High)” и ще се хареса на феновете, зажаднели за гласа на певеца. Тя е звучи и в новия филм с Емилия Кларк „Последната Коледа”, но е съмнителен избор за романтична комедия, но пише „Гардиън” седмица преди премиерата.

От всички поп и рок звезди, отишли си през 2016 г., Джордж Майкъл има най-тихата посмъртна кариера. Смъртта на Дейвид Боуи и Принс доведе до претърсване на трезорите за неиздадени материали: скоро на пазара ще се появи четвърти бокссет (в рамките на година) с демо записи на Боуи от края на 60-те години на миналия век; излезе и „супер луксозна“ версия на „1999“ на Принс, която надува оригиналния двоен албум до 10 диска.

Но отговорните за творческото наследство на Джордж Майкъл пуснаха само един посмъртен сингъл, над който певецът е работил преди да почине, и версия на неговия самостоятелен албум от 1990 г. „Listen Without Prejudice”, която включва и концертни записи. Сега излиза нов сингъл, „This Is How“ (We Want To Get High)”, записан година преди смъртта на певеца. Дали това е сигнал, че и от архивите на Джордж Майкъл ще излезе още неиздавани музика, е рано да се каже.

Музикалният критик на „Гардиън“ Алексис Петридис се съмнява, че ще чуем непозната музика на Джордж Майкъл – първо, защото Майкъл не беше особено плодовит артист. Има 5 студийни албума за 29 години, един от които е колекция от кавъри – въпреки че винаги е възможно да е записал повече неща, отколкото е издал. И второ, защото песента „This Is How“ (We Want To Get High)” изгпежда необичаен избор за озвучаването на романтична комедия, което говори, че вероятно не е имало голям избор от неиздавани записи.

Що се отнася до филма, той се казва „Последната Коледа” и световната му премиера е на 15 ноември, а българската – седмица по-късно. Сценарият на Ема Томпсън е бил одобрен от Джорж Майкъл през 2013 г. Филмът спада към поджанра „романтична комедия в Лондон” (като „Наистина любов”) в съчетание с nрочутата песен на „Уам!” „Last Christmas“.

„Миналата Коледа” разказва историята на обсебената от Джордж Майкъл югославянка Кейт (Емилия Кларк), която работи като коледен елф в магазин за коледни подаръци и е на практика без дом и без късмет – но мечтае да стане професионална певица. И така, докато не среща един очарователен непознат, с когото заедно да обикалят лондонските забележителности. В него има нещо загадъчно, но какво е то – вероятно зрителите ще се досетят още преди средата на филма, първите отзиви за който не са прекалено ласкави. Заглавието и подзаглавието на ревюто в „Гардиън” гласят: „Романтичната комедия на Ева Томпсън е като препълнена коледна пуйка” и „опитът да се отдаде почит едновременно на музиката на Джордж Майкъл и на филма „Наистина любов” не успява нито в едното, нито в другото”

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС