Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нова се освободи и от Миролюба Бенатова

Прекратен е договорът и на Генка Шикерова

Миролюба Бенатова е потвърдила пред „Свободна Европа“, че договорът ѝ е прекратен. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Нова се освободи и от Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатова е потвърдила пред „Свободна Европа“, че договорът ѝ е прекратен. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са били прекратени в петък от Нова телевизия, съобщава „Свободна Европа“. Двете са потвърдили информацията пред онлайн медията.

В края на май стана ясно, че ръководството е предложило на Бенатова, Шикерова и Марин Николов да продължат да работят за телевизията като външни автори, без трудови договори – така разследващите журналисти щели да „имат повече свобода да работят“.

На Генка Шикерова и другите двама разследващи журналисти в Нова е било предложено да продължат да работят с телевизията като външни автори. Снимка: Нова

Това е поредната кадрова промяна в „Нова Броудкастинг груп“, след като собствеността премина от шведската MTG в „Адванс медиа груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев. „Нова Броудкастинг груп“ АД притежава най-голямата медийна група в България със 7 телевизионни канала и онлайн присъствие на сайтовете в „НетИнфо“.

Вижте още: КРИТИЧНИЯТ ДИРЕКТОР НА „НЕТИНФО“ ОСВОБОДЕН

В края на май напусна главният редактор на сайта „Гонг“ Николай Александров заради външна намеса в редакционната политика, последван от спортните журналисти от „Дарик“. Защитен от изпълнителния директор на „НетИнфо“ Христо Христов, десет дни по-късно бе освободен и той. Христов обаче заговори публично за цензура в медийната група.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС