VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Нова се освободи и от Миролюба Бенатова

Прекратен е договорът и на Генка Шикерова

Миролюба Бенатова е потвърдила пред „Свободна Европа“, че договорът ѝ е прекратен. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Нова се освободи и от Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатова е потвърдила пред „Свободна Европа“, че договорът ѝ е прекратен. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са били прекратени в петък от Нова телевизия, съобщава „Свободна Европа“. Двете са потвърдили информацията пред онлайн медията.

В края на май стана ясно, че ръководството е предложило на Бенатова, Шикерова и Марин Николов да продължат да работят за телевизията като външни автори, без трудови договори – така разследващите журналисти щели да „имат повече свобода да работят“.

На Генка Шикерова и другите двама разследващи журналисти в Нова е било предложено да продължат да работят с телевизията като външни автори. Снимка: Нова

Това е поредната кадрова промяна в „Нова Броудкастинг груп“, след като собствеността премина от шведската MTG в „Адванс медиа груп“ на братята Кирил и Георги Домусчиеви. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев. „Нова Броудкастинг груп“ АД притежава най-голямата медийна група в България със 7 телевизионни канала и онлайн присъствие на сайтовете в „НетИнфо“.

Вижте още: КРИТИЧНИЯТ ДИРЕКТОР НА „НЕТИНФО“ ОСВОБОДЕН

Америка за България

В края на май напусна главният редактор на сайта „Гонг“ Николай Александров заради външна намеса в редакционната политика, последван от спортните журналисти от „Дарик“. Защитен от изпълнителния директор на „НетИнфо“ Христо Христов, десет дни по-късно бе освободен и той. Христов обаче заговори публично за цензура в медийната група.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg