Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Нова Сила се задава, и тя е само у жените (видео)

Излезе нов 360-градусов трейлър на „Колелото на времето“, фентъзи сериалът на „Амазон“ по книгите на Робърт Джордан

„Амазон“ харчат по 10 млн. долара на епизод за „Колелото на времето“. Снимка: IMDb - Нова Сила се задава, и тя е само у жените (видео)

„Амазон“ харчат по 10 млн. долара на епизод за „Колелото на времето“. Снимка: IMDb

Адаптация на още една популярна литературна поредица ще претендира за вниманието на зрителите тази година. По-малко от месец преди премиерата на първите епизоди от „Колелото на времето“, „Амазон“ пусна пълен 360-градусов трейлър на предстоящия сериал по книгите на фантаста Робърт Джордан. Видеото с кадри от екранизацията тече на преден план, докато отляво зрителите може да видят как Моарейн (Розамунд Пайк) призовава Единствената сила, а отдясно се развива хаоса на тъмната сила.

„Колелото на времето“ изобразява свят, в който избрана група жени от организацията Айез седай има достъп до Единствената сила. Историята започва, когато Моарейн пристига в малко градче. Подбрала петима младежи, тя се отправя на опасно пътуване. Единият от избраните е Прероденият дракон, предопределен да унищожи или да спаси човечеството.

Сериалът се базира на 14-те бестселърови фентъзи романа на Робърт Джордан „Колелото на времето“. Мащабната литературна поредица е адаптирана от изпълнителния продуцент и шоурънър Рафе Джъдкинс. Розамунд Пайк е в екипа с продуценти, а сред консултантите е привлечен писателят Брандън Сандерсън.

На специално събитие на „Амазон“ през юли Джъдкинс разкри, че планира да екранизира поредицата в осем сезона.

„Никога няма да се изправя пред опасността книгите да свършат – коментира той тогава. – Истинското предизвикателство тук е как да разкажем историята гладко и свързано в разумен брой сезони. Още от самото начало искам да го направя като хората. Смятам, че човек трябва да знае края на историята, когато започне да я разказва. Това важи и за телевизията.“

„Амазон“ залага много на предстоящия сериал, според източници става дума за бюджет от 10 млн. долара на епизод. Първият сезон ще има осем части. За сравнение, в първия сезон на „Игра на тронове“ един епизод струва на НВО около 6 млн. долара.

Първите три епизода на „Колелото на времето“ ще дебютират в „Амазон прайм“ на 19 ноември. Всеки следващ епизод ще излиза през седмица, в петък. Финалният за сезона е планиран за 24 декември.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg