Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Нова теория доказва как е възникнал животът, няма общо с Господ

Животът винаги намира начин. - Нова теория доказва как е възникнал животът, няма общо с Господ

Животът винаги намира начин.

Нова теория дава отговор на въпроса как е възникнал животът на планетата, но хипотезата няма нищо общо с Господ. До този извод е стигнал 31-годишният физик от Масачузетския технологичен институт Джеръми Ингланд. Пол Розенбърг – автор на сайта на фондация „Ричард Доукинс”, твърди, че тази теория „ще ужаси” християните, съобщава „Индипендънт“.

Според Ингланд животът не се е появил случайно, нито е бил продукт на праисторическа гръмотевица. Той е възникнал, следвайки законите на природата, досущ като камък, който се търкаля по нанадолнището на хълм.

Новата теория гласи, че животът се е зародил, когато група атоми са били изложени на източник на енергия и това ги е накарало да се преструктурират.

“Започвате с произволен брой атоми, облъчвате ги със светлина достатъчно дълго и не би трябвало да се изненадате, когато накрая от тях покълне растение”, обяснява Джеръми Ингланд.

Но теорията на Ингланд за пръв път от Дарвин насам предлага хипотеза, която е подплатена с математическо изследване и може да бъде тествана емпирично.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg