Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нова цел на войната: „Десатанизация” на Украйна

Съветът за безопасност на Руската федерация твърди, че Украйна се е превърнала в „тоталитарна хиперсекта”

„Сатанизъм” руските окупатори откриват дори и в църквите в Донецка област. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Нова цел на войната: „Десатанизация” на Украйна

„Сатанизъм” руските окупатори откриват дори и в църквите в Донецка област. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Десатанизация” на Украйна обсъждат на високо ниво – в Съвета за безопасност на Руската федерация. Това бе огласено от помощник секретаря на Съвета за безопасност Алексей Павлов в интервю за „Аргументи и факти”.

„Става ясно, че с продължаването на специалната военна операция става все по-наложително да се проведе десатанизация на Украйна или както точно отбеляза главата на Чеченската република Рамзан Кадиров, „дешайтанизация”, заявява Павлов.

Членът на така наречения Совбез твърди, че „Църквата на Сатаната” е една от официално регистрираните религии в САЩ и сега е плъзнала в Украйна.

Проучването на висшите чиновници от институцията показало, че в Украйна има стотици секти.

„Някои от тях са създавани специално за конкретна цел и паство, други са били филиали на по-богати покровители, а трети са като закрито акционерно дружество с няколко стотици адепти”, твърди Павлов.

Едно от доказателствата за „сатанизацията” на Украйна бил призивът „убивайте всички руснаци”, който намерил подкрепа от официалните украински власти.

Павлов допълва, че религиозните секти в Украйна са намерили силен тласък след събитията през 2014 г., когато САЩ „спуснали задачи за изпълняване”. Една от тях била „преформатирането на украинските граждани”, трябвало да ги накарат да се откажат от многовековните си традиции и да се забранят истинските ценности, които носят православието, ислямът и юдаизмът.

„Като използват мрежови манипулации и психотехнологии, новите власти превърнаха Украйна в тоталитарна хиперсекта – казва помощникът в Съвета за безопасност. – Властите в Киев първи се превърнаха във войнстващи фанатици, чиито възгледи са противоположни на тези на нормалните хора”.

Павлов коментира в този контекст и символиката на националистическите групи в Украйна, в която той вижда расизъм.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90