Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нова тв за изтритата карикатура: Съвпадение е, няма връзка с нас

Водещата Анна Цолова обяви, че пак ще канят Чавдар Николов - като гост

Кадър от свалената видео карикатура на Чавдар Николов - Нова тв за изтритата карикатура: Съвпадение е, няма връзка с нас

Кадър от свалената видео карикатура на Чавдар Николов

Респект, Чавдар Николов! Така водещата на сутрешния блок „Здравей, България“ Анна Цолова коментира случая с изтритата видео карикатура „Свинска опашка vs Конска опашка“ на Чавдар Николов. В сряда клипът, осмиващ позицията на премиера Бойко Борисов за ловците на мигранти, изчезна от сайтовете на „Нова броудкастинг груп“ и „Нет инфо“ – часове след излъчването му в ефир.

Цолова заяви, че видеото не е било сваляно от онлайн платформите на Нова – видео карикатурата действително присъстваше в цялостния запис на на предаването, но не и като самостоятелно произведение, както досега. Но междувременно бяха изтрити всички досега излъчвани клипове на Николов в същите сайтове, както и във Vbox7.

Вижте още: ИЗТРИХА ВИДЕО КАРИКАТУРА НА ЧАВДАР НИКОЛОВ

Обяснение по „карикатурния въпрос“ бе дадено след 18 ч. от управителя на „Нет Инфо“ Христо Христов. Според него клиповете били свалени заради неефективност – карикатурите не били достатъчно гледани. Такъв бе и коментарът на Анна Цолова малко след 7 ч. тази сутрин – свалянето на карикатурите е съвпадение с решението на „Нет инфо“ да прекрати проекта. Но това нямало връзка с редакционната политика на Нова телевизия. За да докаже това, Цолова пусна два пъти един след друг видеото „Свинска опашка vs Конска опашка“.

Пред „Площад Славейков“ Чавдар Николов заяви, че му е било обяснено неофициално, че от Нова не искат повече негови карикатури от него и договорът му е прекратен.

„Изглежда свинските опашки влияят много лошо на диктаторите“, коментира Николов.

Вижте още: МАЙ СЕ РАЗДЕЛЯМЕ ЗАВИНАГИ С НОВА

Чавдар Николов ще бъде канен и занапред в студиото на Нова – като гост, с коментарите и сатирата си, обяви от екрана Анна Цолова.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС