Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Новак Джокович възстановява куклен театър в Белград

Фондацията на тенисиста ще води на представления деца в неравностойно положение

През февруари тази година Новак Джокович спечели 17-ата си титла в турнир от Големия шлем - Откритото първенство в Австралия. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Новак Джокович възстановява куклен театър в Белград

През февруари тази година Новак Джокович спечели 17-ата си титла в турнир от Големия шлем - Откритото първенство в Австралия. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Новак Джокович дарява 68 хиляди евро за ремонт на кукления театър „Пинокио“ в Белград, съобщиха от фондацията на тенисиста. Средствата са предвидени за нови столове в залата, за ремонт на сцената и за подмяна на сценичните завеси, които в момента са пожароопасни.

Споразумението за дарение е подписано на сцената на кукления театър „Пинокио“ от директора на културната институция Владан Джуркович и директора на Фондация „Новак Джокович“ Мая Кремич.

„Новак има много мечти. Ние вярваме, че мечтите се сбъдват – каза Кремич. – Театърът е място, което насърчава децата да фантазират, а възрастните трябва да им помогнат.“

В отговор на дарението, в следващите четири години театърът ще предостави безплатни места на Фондация „Новак Джокович“, която ще води на представления деца в неравностойно социално положение.

„Отделяме около 3% от годишния ни бюджет за култура. Надявам се тази инициатива на Новак да насърчи и другите да помагат. Това със сигурност е добър пример за други дарители“, каза заместник-кметът на Белград Горан Весич.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

На прасе съм