Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Новата книга на Георги Господинов – „В пукнатините на канона“

Излиза след около един месец

Георги Господинов представи сигналната бройка на новата си книга на „Пловдив чете“. Снимка: Владислав Христов - Новата книга на Георги Господинов – „В пукнатините на канона“

Георги Господинов представи сигналната бройка на новата си книга на „Пловдив чете“. Снимка: Владислав Христов

Писателят Георги Господинов разкри, че излиза нова негова книга. Озаглавена е „В пукнатините на канона“ и ще излезе след около месец на книжния пазар. 

Книгата не е роман, нито публицистика, а по-скоро съдържа критични студии и есета, свързани от една обща нишка. Това е научен труд, който поради специфичния писателски почерк на Господинов е приел по-скоро есеистична форма, уточниха от издателството.

Корицата на „В пукнатините на канона“ е дело на Иво Рафаилов. Засега има само една издадена сигнална бройка.

Датата на появата на тиража на пазара все още не е окончателно уточнена. Знае се само, че ще бъде официално представена по време на празниците на изкуствата „Аполония” в Созопол през септември.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg