Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Нови Ковид ограничения за културата в София

Все още не се знае как ще се процедира при сцени на открито

Събитията в културните институции в столицата отново минават на посещения до 30% от капацитета от залите. Снимка: Площад Славейков - Нови Ковид ограничения за културата в София

Събитията в културните институции в столицата отново минават на посещения до 30% от капацитета от залите. Снимка: Площад Славейков

Връщат някои ограничения заради Ковид-19 в столицата от 11 август. Новината съобщи по Би Ти Ви директорът на РЗИ-София д-р Данчо Пенчев. Заради ръст на новозаболелите ще бъде намален капацитетът за посетители и работното време на конгресно-конферентните събирания, спортните събития, културните събития, кафенета, ресторанти, места за настаняване и учебни заведения.

В културните институции, където до момента е разрешено запълване на 50% от капацитета на залите, ще бъде разрешено да се използва само 30%.

Все още не е ясно как ще бъде решен проблемът с откритите сцени, които са основно място за културна изява през летния сезон. Това вероятно ще бъде уточнено в заповедта на Министерство на здравеопазването, която се очаква да бъде издадена в рамките на днешния ден.

При домашните празненства ще бъде разрешено да се събират до 50 човека на закрито и 100 на открито. Фитнесите, плувните басейни, уелнес и СПА комплексите, както и кафенетата, ресторантите, нощните заведения и игралните зали ще минат на 30% запълнимост. Работното им време ще бъде от 6 до 23 ч.

Вижте още: МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ОТРЕЧЕ ЗА КОВИД ОГРАНИЧЕНИЯТА В СОФИЯ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg