Нови лица на ръководни постове в Би Ти Ви

Веселина Петракиева и Искра Владимирова заместват Гена Трайкова и Валя Гиздарска

Веселина Петракиева и Искра Владимирова растат в кариерната стълбица на Би Ти Ви. - Нови лица на ръководни постове в Би Ти Ви

Веселина Петракиева и Искра Владимирова растат в кариерната стълбица на Би Ти Ви.

Веселина Петракиева ще бъде новият главен редактор на новините в Би Ти Ви, а Искра Владимирова ще отговаря за актуалните предавания, съобщиха от медията. Петракиева заема поста след напускането на Гена Трайкова. Искра Владимирова, дългогодишен изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“, поема щафетата от Валя Гиздарска.

Промените са направени от Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group, водещ на „Тази сутрин“. В съобщение до медиите Хекимян не обяснява причината за напускането на Гена Трайкова, а акцентира върху новите назначения:

„Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната.

Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на bTV като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип”.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на Би Ти Ви работи от 2010 г. Преди това е работила в БНТ, Нова, Re:TV и PRO.BG. Кариерата ѝ започва в „Дарик радио“, където е била репортер, редактор и водещ, както и зам.-главен редактор на медията.

Искра Владимирова е изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“ от 2014 г. Дори на новия си пост тя ще продължи и с настоящата си роля в сутрешния блок. Владимирова има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова и други канали.

Гена Трайкова е в Би Ти Ви от самото основаване на медията, заедно с Венелин Петков, който напусна неотдавна, бяха двойка водещи на централната новинарска емисия. Трайкова е подала молба за напускане след Петков. Преди Би Ти Ви Гена Трайкова е работила в Нова.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах