Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нови лица на ръководни постове в Би Ти Ви

Веселина Петракиева и Искра Владимирова заместват Гена Трайкова и Валя Гиздарска

Веселина Петракиева и Искра Владимирова растат в кариерната стълбица на Би Ти Ви. - Нови лица на ръководни постове в Би Ти Ви

Веселина Петракиева и Искра Владимирова растат в кариерната стълбица на Би Ти Ви.

Веселина Петракиева ще бъде новият главен редактор на новините в Би Ти Ви, а Искра Владимирова ще отговаря за актуалните предавания, съобщиха от медията. Петракиева заема поста след напускането на Гена Трайкова. Искра Владимирова, дългогодишен изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“, поема щафетата от Валя Гиздарска.

Промените са направени от Антон Хекимян, директор „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group, водещ на „Тази сутрин“. В съобщение до медиите Хекимян не обяснява причината за напускането на Гена Трайкова, а акцентира върху новите назначения:

„Работил съм с Веселина Петракиева и Искра Владимирова в продължение на дълги години и съм впечатлен от техния професионализъм, интегритет и всеотдайност дори в ситуации с най-големи предизвикателства. Убеден съм, че те са точните хора, които могат да поемат отговорност за новините и актуалните предавания и заедно ще продължим мисията на bTV да предоставя най-висококачествената и обективна журналистика в страната.

Благодарен съм на Гена Трайкова и Валя Гиздарска за значителния им принос към постиженията на нюзрума на bTV като информационния източник с най-високо доверие, както и за многото успешни проекти, които реализирахме заедно като екип”.

Веселина Петракиева има 26-годишен опит в медиите, а като продуцент на новините на Би Ти Ви работи от 2010 г. Преди това е работила в БНТ, Нова, Re:TV и PRO.BG. Кариерата ѝ започва в „Дарик радио“, където е била репортер, редактор и водещ, както и зам.-главен редактор на медията.

Искра Владимирова е изпълнителен продуцент на „Тази сутрин“ от 2014 г. Дори на новия си пост тя ще продължи и с настоящата си роля в сутрешния блок. Владимирова има 25 години опит в сферата на телевизията, включително като репортер, продуцент и главен редактор в БНТ, Нова и други канали.

Гена Трайкова е в Би Ти Ви от самото основаване на медията, заедно с Венелин Петков, който напусна неотдавна, бяха двойка водещи на централната новинарска емисия. Трайкова е подала молба за напускане след Петков. Преди Би Ти Ви Гена Трайкова е работила в Нова.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС