Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Нови условия пред културните проекти за Председателството

Министерството разшири кръга на лицата, които могат да кандидатстват, ще финансира и до 100% от проектите

НДК ще бъде основен домакин на събитията от Председателството. Снимка: БГНЕС - Нови условия пред културните проекти за Председателството

НДК ще бъде основен домакин на събитията от Председателството. Снимка: БГНЕС

Държавата значително облекчи условията, при които ще става кандидатстването с проекти за културната програма на Българското председателство на Съвета на ЕС. Национален фонд „Култура“ е променил условията и сроковете на процедурите след извънредна среща при културния министър Боил Банов в четвъртък.

Ведомството обяви преди седмица при какви условия ще става кандидатстването. Но след анализ на получените коментари и бележки се е решило те да бъдат видимо облекчени, сравнено с представените на 11 август.

Разширява се кръгът на лицата, които могат да подават проектни предложения – освен това ще може да се кандидатства и с повече от един проект.

Важен момент е, че НФК вече предлага финансиране до 100% на проектите. В предишния вариант подкрепата от държавата можеше да е до 80 на сто от разходите. Също така отпускането на средствата ще става на три етапа.

Срокът за кандидатстване остава 45 дни, като започва да тече от 18.08.2017 г. до 15.00 ч. на 02.10.2017 г.

Сумата, отпусната от държавата за тази програма, е 4 млн. лв. Парите ще отидат за покриването на откриването и закриването на Председателството, както и за 7 големи събития, между които ще бъде изложбата на Първото българско царство в „Лувъра“.

Пълната информация за кандидатстването с проекти може да се види на сайта на НФ „Култура“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg