Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новината за връщането на Войнишкия паметник пред НДК – невярна

Столична община все още не е взела решение за връщането пред НДК на паметните плочи с имената на загиналите в Първата световна война. - Новината за връщането на Войнишкия паметник пред НДК – невярна

Столична община все още не е взела решение за връщането пред НДК на паметните плочи с имената на загиналите в Първата световна война.

Новината за връщането на Войнишкия паметник на мястото на „1300 години България“ пред НДК е силно преувеличена. Това става ясно от статус на зам.-кмета на София Тодор Чобанов във фейсбук в събота сутринта.

„Цитираната в някои медии информация за „взето решение“ не отговаря на истината, – пише Чобанов. – Отлично знаете, че решенията по тези въпроси се вземат от общинския съвет. Единственото вярно в материала е, че са проведени консултации с експерти по технологичните проблеми, които биха възникнали „на терен“ при едно или друго решение.

Същевременно искам да ви уверя, че общинският съвет в едно от следващите си заседания тази година със сигурност ще гледа темата и сред вариантите, по които ще се решава, ще присъства възстановяване в близък до оригиналния вид на оригиналното място. Сами разбирате , че за строеж на старите казармени сгради и дума не може да става, но всичко останало може да се реконструира по архивни материали“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90