Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Новини от огън и лед: „Игра на тронове“ със 7-и и 8-и сезон

Новите епизоди тръгват по HBO на 25 април

Все още няма стопроцентово потвърждение на най-изгарящия въпрос - ще видим ли Сняг през април, Джон Сняг? - Новини от огън и лед: „Игра на тронове“ със 7-и и 8-и сезон

Все още няма стопроцентово потвърждение на най-изгарящия въпрос - ще видим ли Сняг през април, Джон Сняг?

Началото на годината се оказа вълнуващо за феновете на най-четената и гледана фентъзи поредица в наши дни. Те постоянно бяха хвърляни от огъня на надеждата и в леда на разочарованията. Първо – премиeрата на шестия сезон на сериала наближава, напрежението расте, прогнозите се множат, а все още няма стопроцентово потвърждение на най-изгарящия въпрос – ще видим ли Сняг през април, Джон Сняг? Ще се върне ли в играта (на тронове) любимият, но като че ли твърде мъртъв герой?

Миналата седмица Джордж Р. Р. Мартин, авторът на книжната поредица „Песен за огън и лед“, охлади рязко настроението на почитателите със съобщението си, че не е в състояние да завърши навреме шестата книга от сагата. А сега най-сетне беше обявена и премиерната дата на шестия сезон – 25 април. Малко по-късно от очакваното, но все пак през април.

И накрая – ето я най-новата и най-добра новина: президентът на HBO Майкъл Ломбардо потвърди, че е в преговори със създателите и изпълнителни продуценти на сериала Дейвид Беньоф и Дан Вайс за подновяване на шоуто. Както преди две години „Игра на тронове“ беше продължен с пети и шести сезон, сега идеята отново е да се направят още два нови сезона – седми и осми. А дали това ще е финалът или ще има девети и десети, все още не е ясно.

„Това, което ни интересува най-много в момента, е че според Дейвид и Дан най-вероятно „Игра на тронове“ ще продължи още две години след шестия сезон“, заяви Майкъл Ломбардо.

Всички фенове обаче знаят едно – ако има едно сигурно нещо в този сериал – това е неговата пълна непредвидимост.

Към момента „Игра на тронове“ е един от най-успешните сериали. Освен, че разби рейтингите с рекордните 8,11 милиона зрители на финалния епизод от пети сезон, през 2015 година сериалът получи и рекордните за една година 12 награди ЕМИ, включително и за най-добър драматичен сериал.

Премиерата на шести сезон на „Игра на тронове“ ще започне преди авторът и коизпълнителен продуцент на шоуто Джордж Р. Р. Мартин да е публикувал следващата книга („Ветровете на зимата“) от поредицата. Това повдига поне още няколко много интересни въпроси: ще успее ли Мартин да напише седмата и осмата книга преди седмия и осмия сезон? Възможно ли е след като досега гледахме сериал, създаден по книга, оттук нататък да четем книга, създадена по сериал?


Всичко за „Игра на тронове“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС