СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новите филми тази седмица: Жива съм, жив си, какво друго?

„Вината в нашите звезди“ е сладък, романтичен филм, пълен с топлота и хумор. - Новите филми тази седмица: Жива съм, жив си, какво друго?

„Вината в нашите звезди“ е сладък, романтичен филм, пълен с топлота и хумор.

Звездите ли ще бъдат виновни за размяната на кутиите за храна?

Така звучи обобщаващата фраза на тазседмичните кинопремиери. За разлика от миналия петък, в който стартира един фантастичен екшън, една романтична комедия и една уестърн пародия, този уикенд във филмовите зали ще се въртят две малки, но сърцати ленти.

Първата е „Вината в нашите звезди”. Заснет по едноименния роман на Джон Грийн, издаден преди две години, това е докосваща история за любов, надежди и блянове в обречения свят на двама тийнейджъри, които се борят с рака. Лентата, режисирана от Джош Бун, със сигурност ще заседне в гърлото ви и ще напълни очите ви с повече тъга и сълзи, но пък не оставя остатъчна миризма на безнадеждност.

fault-in-our-stars-05

Шайлин Удли и  Ансел Елгорт в сцена от „Винага е в нашите звезди“.

„Вината в нашите звезди“ е сърцеразбиващ, но също и сладък, романтичен филм, пълен с топлота и хумор. Притежава всички компоненти на младата любов, на онази, която изпитваме за пръв път. Шайлин Уудли балансира грацията на героинята си с остроумие и сърце. Всеки момент във филма е съсредоточен върху това какво иска тя и героят на нейния екранен партньор Ансел Елгорт. Във „Вината в нашите сърца” ще намерите желание, импулс, наивност, безстрашност. Ще намерите значението на истината. Сега. Жива съм. Жив си. Това е нашият момент. Обичам те. Обичай ме. Какво друго има значение в този живот?

Второто премиерно заглавие се нарича „Кутия за храна” и е индийска продукция. За пръв път този филм българските зрители видяха на последния „София филм фест“ преди няколко месеца.

The-lunchbox2

Самотна домакиня пуска бележка в кутията за храна на съпруга си, но тя попада при негов колега…

Тази съвременна приказка започва в модерен Мумбай, където обикновена домакиня приготвя специално ястие за своя незаинтересован съпруг, надявайки се да разпали отново любовта в брака им. Кутията с мисия обаче попада на бюрото на друг служител – самотен мъж пред пенсия, който копнее за внимание. С времето тези двама абсолютно непознати се сближават, общувайки единствено с бележки, пренасяни в кутията за обяд.

Героите накрая се озовават на кръстопът, в който трябва да изберат дали да се сблъскат с реалността, в която обществото ще ги осъди, или да останат в света на фантазиите.

„Кутия за храна” е оптимизъм в бъдеще време. История за малките радости в живота, понякога побрани в кутия за храна.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg