Зала България / 17 септември – 6 октомври 1

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Новите играчи на тронове

Първи кадри от предстоящата сага за рода Таргариен „Домът на дракона“ (снимки)

Принц Демън Таргариен, брат на краля и престолонаследник, и принцеса Ренира Таргариен, първородно дете на краля и негов наследник. Снимка: HBO - Новите играчи на тронове

Принц Демън Таргариен, брат на краля и престолонаследник, и принцеса Ренира Таргариен, първородно дете на краля и негов наследник. Снимка: HBO

HBO разпространи кадри с някои от най-важните персонажи в новия фентъзи сериал „Домът на дракона“. Снимките излизат в отговор на появили се папарашки снимки от снимачната площадка на продукцията във Великобритания. 

На един от кадрите са двама ездачи на дракони от рода Таргариен – първородното дете на крал Визерис – принцеса Ренира (Ема Дарси), и принц Демън (Мат Смит), по-малък брат на владетеля и наследник на трона. Виждаме и най-богатия човек във Вестерос – морският авантюрист лорд Корлис Веларион, наричан Морската змия (Стийв Тусан). На третата снимка е красивата и умела в играта на тронове кралица Алисан (Оливия Кук), съпруга на крал Визерис, до нея е баща ѝОто Хайтауър, Ръка на краля (Рис Ифанс).

Морската змия

Кралица Алисан, втората съпруга на крал Визерис Таргариен, и сър Ото Хайтауър, Ръка на краля

Сюжетът се базира на първата част от хрониката „Огън и кръв“ на Джордж Р. Р. Мартин (издадена у нас от „Бард“ през 2019 г.), наречена от автора „ДжРРМарилион“, аналогия със „Силмарион“ на Джон Толкин.  Сериалът ще разкаже за годините, изградили основите на рода Таргариен – от пристигането на първите ездачи на дракони във Вестерос до обединяването на кралствата в едно и установяването на Кралски чертог като столица. Действието се развива 300 години преди събитията, познати от „Троновете“. Ще бъде засегнато събитие, разтърсило Вестерос – гражданската война между Таргариените, позната във фолклора на Вестерос като Танц на дракони.

Вижте още: ОТКЪС ОТ „ОГЪН И КРЪВ“

Шоурънъри на сериала са Райън Кондал и Мигел Сапочник, работил по „Троновете“. Сапочник ще режисира пилотния епизод и няколко други.

Първият сезон ще има 10 епизода, премиерата на първия се очаква през 2022 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg