Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новите заплахи, с които трябва да живеем

Ще се върви към глобална военна операция в Сирия – но не това ще реши проблема, обясни журналистът и философ Тони Николов

„Тези хора не взимат заложници. Не поставят условия. Те избиват“, каза журналистът Тони Николов. - Новите заплахи, с които трябва да живеем

„Тези хора не взимат заложници. Не поставят условия. Те избиват“, каза журналистът Тони Николов.

„Тези хора не взимат заложници. Не поставят условия. Те избиват.“ Така обобщи серията от кървави атентати в Париж в петък, 13 ноември, журналистът и философ Тони Николов пред Би Ти Ви. По думите му това са новите заплахи, с които ние, като европейци, трябва да живеем.

Николов коментира и решението на силите за сигурност да не допускат френските телевизии непосредствено до точките на ужаса:

„Имаше идея да се спре паниката, хората да не излизат от домовете си. Иначе положението можеше да излезе от контрол. Никой не знае колко хора дебнат по улиците. Това са новите заплахи, с които трябва да живеем“.

Журналистът заяви, че това е нов подход към отразяване на събитията от страна на обикновени хора – те предавали от мястото на събитието как виждат тичащи мъже с автомати, а служители на реда се опитвали да ги изтласкат към безопасно място.

Въпреки задържането на информацията до момента, Николов напомни, че атентаторите са хора, които говорят добре френски език, навярно са граждани на страната. Той се опита да опровергае друг гост в студиото – експерта по взривове Иван Бояджиев, че терористите са се вмъкнали с бежанския поток.

На въпрос дали очаква Франция да промени подхода си в Сирия, Николов отвърна, че ако това се случи, ще е в посока радикализиране:

„Ще се върви към глобална военна операция в Сирия – но не това ще реши проблема“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Още по темата

Касапница