Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Новият филм на Андрей Кончаловски: „Грехът на Микеланджело“ (видео)

Ще има прожекция и у нас, на „Киномания“

Сцена от „Грехът на Микеланджело“ - Новият филм на Андрей Кончаловски: „Грехът на Микеланджело“ (видео)

Сцена от „Грехът на Микеланджело“

Режисьорът Андрей Кончаловски обяви бюджета на своя руско-италиански филм „Грехът на Микеланджело”, разказващ за великия ренесансов творец Микеланджело Буонароти. В разговор с кореспондент на ТАСС Кончаловски съобщи, че за снимките са били похарчени около 15 млн. евро (около 1 млрд. и 50 млн. рубли) — за тези пари той организирал работния процес в Италия, във филма са били използвани и компютърни графики.

Повечето от тези средства, според Кончаловски, са дошли от частни инвеститори, но пари също така са били преведени и от Министерството на културата и италиански спонсори.

„Снимачният процес беше труден. Всеки кадър трябваше да бъде направен като частица от общ пъзел“, посочва режисьорът.

През юли, при срещата си с папа Франциск, руският президент Владимир Путин му подари икона и диск с филма „Грехът на Микеланджело”. Тогава Кончаловски коментира, че е бил приятно изненадан:

„Поискаха ми да приготвя няколко копия, но не беше много скоро”, каза режисьорът и подчерта, че не е знаел, че Путин ще подари филма му на папата.

Световната премиера на „Грехът на Микеланджело” бе на 27 октомври, преди закриването на XIV-ия кинофестивал в Рим. В Русия филмът тръгва по кината на 14 ноември. У нас ще бъде показан на „Киномания“ – на 5 декември 2019-а в зала 1 на НДК.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС