Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новият филм на Анджелина Джоли – безсмислен и натруфен

Критици от редица издания излязоха с унищожителни рецензии за „Край морето“

Образите в „Край морето“ – празни и без химия помежду си. - Новият филм на Анджелина Джоли – безсмислен и натруфен

Образите в „Край морето“ – празни и без химия помежду си.

Критиката даде унищожителна оценка на новия филм на Анджелина Джоли – „Край морето“, където тя е режисьор, сценарист и играе заедно със съпруга си Брад Пит. Драмата откри тазгодишния фестивал на Американския филмов институт в Лос Анджелис. Изданията за кино обаче никак не се изказват ласкаво за заглавието, обобщава Би Би Си.

Според „Холивуд рипортър“ то е „твърде дълго“ и страда от „застой и драматично еднообразие“. „Варайъти“ добавя, че „оставя сърцето и ума незасегнати“, а историята описва като такава „за симпатично нещастна 70-арска американска двойка, която опитва да избяга от демоните си по време на продължителен престой на малтийското крайбрежие“.

„Край морето“ е първият филм от 2005 г. насам, в който Анджелина Джоли и Брад Пит си партнират на снимачната площадка. Ще е и третата лента за Джоли като режисьор след „В земя на кръв и мед“ (2011) и „Несломим“ (2014).

„Скрийн дейли“ пише, че отдадеността ѝ към сериозните теми се подбива от твърде натруфения стил.

„Без значение от вида на историята, която Джоли се опитва да разкаже, тя я притиска толкова силно, че филмът няма достатъчно пространство да диша“, твърди изданието.

От „Рап“ наричат филма „сънотворна драма, която залита към пародия“ и добавят:

„Репутацията на Анджелина Джоли като компетентен режисьор няма да бъде унищожена от третия ѝ режисьорски опит, но той със сигурност няма да я засили“.

Освен това, пише изданието, е достатъчно тежко да се гледат тези двама талантливи актьори, празни и без химия помежду си. Филмът обаче изглеждал особено безсмислен, когато зрителят научи корена на проблемите им.

Американската премиера на „Край морето“ е на 13 ноември. В България заглавието се очаква през януари 2016 г.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg