Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Новият филм на „Марвел“ с шанс да стане най-гледаният в историята

Пет дни до „Отмъстителите: Краят“ (видео)

Във „Война без край“ отмъстителите изгубиха голямата битка, в „Краят“ оцелелите ще се опитат да спечелят войната. - Новият филм на „Марвел“ с шанс да стане най-гледаният в историята

Във „Война без край“ отмъстителите изгубиха голямата битка, в „Краят“ оцелелите ще се опитат да спечелят войната.

Най-запалените фенове на марвелската вселена очакват „Отмъстителите: Краят“ още преди да се разбере, че ще има такъв филм. Останалите – от октомври 2014-а, когато той бе анонсиран като „Война без край – Част 2“. Братята Русо се качиха на борда като режисьори през април 2015 г., а през май Маркъс и Макфийли (сценаристи на филмите за Капитан Америка и „Война без край“) сключиха договор за написването на сценария.

Снимките започнаха през август 2017-а в студиото „Пайнуд Атланта“ – без прекъсване след снимките на „Война без край“ – и приключиха през януари 2018-а. На 27 април същата година бе премиерата на „Отмъстителите: Война без край“, а само 11 дни по-късно приходите му надхвърлиха $1 млрд.

„Отмъстителите: Краят“, който тръгва по повечето от световните екрани (и у нас) на 26 април тази година, има шансове да бие този рекорд. „Краят“ има шанс да изпревари в боксофиса дори и най-касовия филм историята – „Аватар“ на Джеймс Камерън, смятат експерти.

„Мисля, че е напълно възможно. Приходите на „Война без край“ вече надхвърлиха 2 млрд. Затова можем да предположим, че „Краят“ ще стигне още по-далеч — казва Брус Неш от сайта The Numbers. — Вярно е, че „Аватар“ вече е продал билети за близа 3 милиарда долара, което е знак, че доста зрители са го гледали повече от веднъж. Но е напълно възможно и в „Отмъстителите: Краят“ да има нещо, което да накара публиката да действа по същия начин.“

Засега обаче, както и „Война без край“ преди него, „Отмъстителите: Краят“ е обвит в мистерия – и ще остане така толкова дълго, колкото е възможно да се запази една тайна, за която скоро ще знаят милиони зрители. Или поне на това се надяват създателите на филма. Те, разбира се, са прави – представете си колко разочароващо щеше да е, ако знаехте предварително кой е Кайзер Созе или какъв е медицинският статут на Брус Уилис в „Шесто чувство“.

За да запазят тайната максимално дълго, режисьорите братя Русо са доверили целия сценарий само на един от актьорите – Робърт Дауни-Младши, който играе Тони Старк, Железния човек. Всички останали разполагали само със своите сцени.

„Това бе направено отчасти и за да не стоварваме излишна отговорност върху тях. Трудно е да се контролираш и да внимаваш постоянно какво говориш. Този филм е важна част от живота на всеки от актьорите в него. А всеки човек е склонен да обсъжда важни за него събития. Затова нашата философия е проста: колкото по-малко знаете, толкова по-лесно ще ви е да се контролирате“, обяснява Антъни Русо.

Двамата режисьори признаха, че високото ниво на секретност е усложнило значително работата им, тъй като им се е налагало да отделят много повече, за да обсъждат контекста на всяка сцена с участващите в нея актьори.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС