VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Новият филм на Уди Алън открива фестивала в Довил

„Един дъждовен ден в Ню Йорк“ няма разпространение в САЩ и Великобритания, но са му насрочени премиери във Франция, Италия, Хонконг, Гърция, Турция, Испания

Ел Фанинг и Тимоти Шаламе в кадър от „Един дъждовен ден в Ню Йорк“ - Новият филм на Уди Алън открива фестивала в Довил

Ел Фанинг и Тимоти Шаламе в кадър от „Един дъждовен ден в Ню Йорк“

„Един дъждовен ден в Ню Йорк“, романтичната комедия на Уди Алън, която „Амазон“ отказа да разпространи, ще открие Американския филмов фестивал в Довил, Франция, следващия месец. Филмът с участието на Тимоти Шаламе, Ел Фанинг, Джъд Лоу и Селена Гомес ще дебютира за пръв път на фестивал на 6 септември, съобщава „Гардиън“.

Заснета през 2017 г., продукцията е за млада двойка и техния злополучен почивен уикенд в Манхатън. Филмът не бе пуснат по екраните, въпреки договора на Алън с „Амазон“, а причината са подновените обвинения в сексуален тормоз на доведената дъщеря на режисьора, Дилън Фароу.

Алън продължава да настоява, че е невинен по случая, като изтъква, че обвиненията на дъщеря му вече са били разгледани отдавна от следователите, но дело така и не е повдигнато. В знак на протест обаче две от звездите на филма, Селена Гомес и Тимоти Шаламе, дариха своите хонорари за движението „Time’s Up“, което подпомага жертвите на сексуален тормоз в развлекателния бизнес.

„Амазон“ също не остави обвиненията без отговор – компанията на Джеф Безос отказа да покаже готовия филм, дълго време бави премиерата му без каквото и да било обяснения, а по-късно обяви, че прекратява преждевременно договора си с режисьора.

Америка за България

Според фирмата, самите коментари на Алън за движението са ги подтикнали да прекратят съвместната им работа. В момента режисьорът води дело за обезщетения на стойност 68 млн. долара.

През януари 2018 г. Джъд Лоу коментира, че е „срамота“, че филмът няма да бъде пуснат по екраните.

Откакто „Амазон“ се отказа от правата върху филма, редица страни, сред които Франция, Италия, Гърция, Турция и Испания вече са насрочили премиерни дати. Все още няма дистрибутори от САЩ и Великобритания.

Световната премиера на филма бе в Полша през юни, излязоха и първи ревюта и повечето от тях са позитивни, като критиците изтъкват „прекрасните изпълнения“ на актьорите.

На филмовия фестивал в Довил през годините са показвани седем филма на Алън. Сега програмата гласи, че „отново кристализира мечтите и неврозите на алъновите герои“.

Междувременно, режисьорът вече приключи снимките на най-новия си филм в Сан Себастиан, Испания. Преди два дни, Джина Гершон (която участва във филма заедно с Кристоф Валц) благодари в Инстаграм на режисьора за съвместната им работа.

Вижте още: ГЛЕДАМЕ НА „КИНОМАНИЯ“ НОВИЯ ФИЛМ НА УДИ АЛЪН

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg