Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новият филм на Виктор Божинов с гала премиера на „Киномания“

Първите зрители на „Голата истина за група „Жигули“ гледат комедията заедно с актьорите и екипа

Михаил Билалов, Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля в сцена от „Голата истина за група „Жигули“. Снимка: Би Ти Ви Студиос - Новият филм на Виктор Божинов с гала премиера на „Киномания“

Михаил Билалов, Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля в сцена от „Голата истина за група „Жигули“. Снимка: Би Ти Ви Студиос

„Голата истина за група „Жигули“, комедията на Виктор Божинов, ще има предпремиерна прожекция в Зала 1 на НДК. Филмът ще може да се гледа на 13 април като част от програмата на „Киномания“, три дни преди официалното му пускане в кината от 16 април.

„Голата истина…“ описва историята на българска рок група от 80-те години, която се разпада на върха на славата си, гласи синопсисът на филма. С времето вкусовете на публиката се променят, а бандата е напълно забравена. Фори, лидерът на „Жигули“ (Михаил Билалов), е започнал работа в попфолк индустрията, а всеки от останалите членове е поел по собствен професионален път извън музиката. Неочаквано телефонно обаждане ги принуждава да загърбят враждите и да се съберат отново. Ръководен от лични мотиви, Фори се нагърбва със сложната задача да изглади всички недоразумения и да поведе „Жигули“ отново към сцената, но с всеки изминал ден мисията започва да изглежда все по-невъзможна, като това води до множество комични обрати.

Оператор е Антон Бакарски, снимал първия пълнометражен проект на Божинов „Възвишение“ и работил още по „Под прикритие“ и „Връзки”. Сценаристи са Ваня Николова („Под прикритие“, „Връзки“) и Нели Димитрова („Love.Net“, „Възвишение“, „Връзки“), а продуцент на филма е Кръстьо Ламбев заедно със своя екип от Concept Studio („Докато Ая спеше“, „Маймуна“, „Връзки”).Филмът се разпространява от BTV Studios.

НДК ще организира и червен килим за предпремиерата, на събитието ще присъстват Михаил Билалов, Филип Аврамов (Васо), Димитър Рачков (Киша), Герасим Георгиев -Геро (Пухи), Лилия Маравиля (Дарин Дардо), Ирини Жамбонас (Соня), Август Попов (Боби Чаев), Параскева Джукелова (Марина), Илияна Лазарова (Анна) и Климентина Фърцова (Лиза), както и екипът, създал филма.

За нас срещата със зрителите е най-важният момент от работата ни – казва Виктор Божинов. –  Радваме се, че въпреки пандемията ще можем да споделим това преживяване.“

Билетите за предпремиерната прожекция са в ограничено количество заради противоепидемичните мерки и от днес са в продажба онлайн и на касите на НДК.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg