POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новият Макбет на поход към Оскарите (видео)

Клипове от филма на Джъстин Кързел с Майкъл Фасбендър впечатляват силно

Майкъл Фасбендър и Марион Котиар в ролята на Макбет и лейди Макбет. - Новият Макбет на поход към Оскарите (видео)

Майкъл Фасбендър и Марион Котиар в ролята на Макбет и лейди Макбет.

„Макбет“ на режисьора Джъстин Кързел е един от най-очакваните филми тази година. Премиерата му е по-късно днес на фестивала в Кан, където участва в основната програма, а по-късно ще бъде представен и пред широката публика. Бърз поглед към първи тийзъри от филма обаче вече дават да се разбере, че Майкъл Фасбендър като Макбет вече започва похода си към Оскара за главна мъжка роля.

Трагедията на Шекспир, освен поставяна вероятно на всички големи театрални сцени в света, има и множество екранизации и адаптации – сред които на Роман Полански, Орсън Уелс, Акира Куросава. В ролята на шотландският пълноководец Макбет пък са влизали актьори като Иън Маккелън, Сам Уортингтън, Патрик Стюарт.

А вече и Майкъл Фасбендър, на когото в новата продукция партнира Марион Котиар, в ролята на лейди Макбет.

От „Макбет“ на Кързел се очаква много – двете видеа по-долу са само намек за това с прозиращите дворцови интриги, красивите снимки на бойна сцена, вторачените безизразни сини очи на Котиар. Насладете се:

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg