Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Новият площад „Славейков“: HUBAVOE, но не е готово (снимки)

Някои елементи от новата настилка на площада видимо не съвпадат. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков - Новият площад „Славейков“: HUBAVOE, но не е готово (снимки)

Някои елементи от новата настилка на площада видимо не съвпадат. Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

„Славейков“ вече е готов наполовина с новия дизайн. Настилката на емблематичния столичен площад  изглежда следва проекта на архитектурното студио А.Д.А., за разлика от градинките пред „Седмочисленици“ и „Кристал“, предизвикали гняв и вицове.

Качеството на изпълнението като че ли е по-добро от другите участъци от ремонта в столичния център, някои елементи не съвпадат, но явно отново ще има „контрол на контрола“ и „ремонт на ремонта“. Обяснимо, столичани наблюдават през процепите на оградите с недоверие какво се случва на площада.

В момента работниците са покрили с плочи участъка пред Столичната библиотека. За местата на изсъхналите и наранени от строителните машини дървета са оставени неголеми отвори за новите фиданки. Виждат се и диагоналите, които трябва да придадат илюзията за по-голяма широта на пространството. Случайно или не, по-тъмните участъци приличат на шевици…

Но да не бързаме, а да си припомним новия девиз на столицата: „HUBAVOE, но не е готово“.

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Снимка: Емил Л. Георгиев/Площад Славейков

Автор: Иван Червенков

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg