Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

Ново коледно градче отваря в центъра на София

Посещението ще бъде без зелен сертификат

В Коледното градче пред НДК ще се предлагат храни и напитки за консумация на открито. Снимка: The Holy Smokes BBQ  - Ново коледно градче отваря в центъра на София

В Коледното градче пред НДК ще се предлагат храни и напитки за консумация на открито. Снимка: The Holy Smokes BBQ

Коледният дух ще завладее още едно пространство в центъра на София – коледно градче ще бъде вдигнато на алеята до кино „Кабана“ в парка пред НДК на 9 декември. Входът е свободен и не е необходим зелен сертификат, макар и действащите противоепидемични мерки да остават в сила – носене на маски, еднопосочно движение, избягване на струпването на много хора, дезинфекция и спазване на разстояние.

Над 15 изложители ще се разположат в специално изработените къщички и шатри. В тях ще бъдат предлагани греяно вино и ракия, български вина, кафе и топли напитки, баница, меса със специални сосове, тиква с мед, веган бургери и пици, приготвени от ръчно месено тесто с квас.

Всяка вечер ще има културна програма в кино „Кабана“ – представления, музикални изпълнения и детски театрални постановки през уикендите. Специален гост на „София Коледен град“ ще бъде сдружението „Мечешки истории“, които са подготвили интересни истории за живота на мечетата и защо хората не трябва да подхождат със страх към тях.

Коледното градче ще работи всеки ден до 23 декември с работно време от 11,30 до 21,30 ч. Организатор е „Пазари Възраждане“ ЕАД със съдействието на Столична община.

Вижте още: НЕМСКИЯТ КОЛЕДЕН БАЗАР В ГРАДСКАТА ГРАДИНА – СЪС ЗЕЛЕН СЕРТИФИКАТ

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах