POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Ново начало след „Хипнотик“

Квартет Destiny наследява музиката им

В новия си квартет Гергана Алексиева (в бяло) е поканила Джанина Драгоева, Ивелина Туджарова и Лора Табакова. - Ново начало след „Хипнотик“

В новия си квартет Гергана Алексиева (в бяло) е поканила Джанина Драгоева, Ивелина Туджарова и Лора Табакова.

Има живот и след „Хипнотик“ за цигуларката Гергана Алексиева. След като се оказа извън основания от нея квартет, тя създаде нова музикална формация. Нарича се Destiny. Конфигурацията в нея е познатата от „Хипнотик“ – две цигулки, виола и вилончело.

Зад тях застанаха двамата италианци, продуцирали дебютния албум на „Хипнотик“, преди раздялата на момичетата – композиторът Маурицио Абени и носителят на Оскар, тонрежисьорът Марко Стречони. Заедно те работиха цяло лято по концепцията на новия проект.

След броени дни Стречони пристига в София, за да създадат нов хит с Destiny, както и за поредните филмови записи със Симфоничния оркестър на Българското национално радио. Освен новите пиеси, момичетата от формацията ще продължат да изпълняват всички парчета от дебютния албум на „Хипнотик“, чиито права Абени предостави на новия квартет на Алексиева.

В Destiny Гергана е поканила Джанина Драгоева (цигулка), работила с „Акага“, Теодосий Спасов, Миро, Райън Лесли, Джейкъб Стадел. Ивелина Туджарова (виола) е част от Софийска филхармония. Обиколила е света в състава на български и международни класически оркестри и камерни състави. Лора Табакова (виолончело) е работила в по-голямата част от живота си в чужбина като изпълнител в камерни състави. Шлифовала е стила си в престижни майсторски класове и музикални академии у нас и по света -Москва, Лондон, Лугано.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg