VivaPay

Този текст е публикуван преди повече от 1 година

НВО моли Тръмп да не използва „Троновете“

Президентът за втори път отправя политически послания в Туитър с шрифта на сериала

Лозунгът на постера на Доналд Тръмп в Туитър гласи:  „Без тайни съглашения. Без препятствия. За хейтърите и радикално левите демократи – Играта свърши“. - НВО моли Тръмп да не използва „Троновете“

Лозунгът на постера на Доналд Тръмп в Туитър гласи: „Без тайни съглашения. Без препятствия. За хейтърите и радикално левите демократи – Играта свърши“.

НВО реагира, след като Доналд Тръмп отново използва препратка към „Игра на тронове“ в един от постовете си в Туитър. Публикацията си в социалната мрежа американският президент посвети на доклада от специалния прокурор Робърт Мюлер за президентските избори от 2016-а.

Целта на доклада бе да се установи има ли чуждестранна намеса в изборите в САЩ отпреди три години, но редактираната версия на дългия документ показа, че не са открити зависимости между кампанията на Тръмп и Русия, посочва „Варайъти“.

Въпреки че можем да разберем ентусиазма за „Игра на тронове“, особено сега, когато тече последният сезон, все пак предпочитаме интелектуалната ни собственост да не бъде използвана за политически цели“, казва говорител на НВО в изявление.

Тръмп пусна в профила си в Туитър своя снимка в гръб, на която с шрифта на сериала (Trajan Pro) е изписано „Без тайни съглашения. Без препятствия. За хейтърите и радикално левите демократи – Играта свърши“.

Америка за България

Но това не е първият път, в който Тръмп използва широката популярност на най-касовия сериал на НВО, за да отправя политически послания. През ноември той използва не само шрифта от „Игра на тронове“, но и направи заигравка с думите на Старките „Зимата иде“. На фона на своя снимка бе изписал „Санкции идат“ – тогава НВО отново защити собствеността си, но и се пошегува в изявлението:

Не бяхме известени за това и предпочитаме нашата запазена марка да не се използва за политически цели. Как е „нарушение на авторски права“ на дотракски?“.

Не искахме да се караме с президента на САЩ – коментира през март месец Крис Спадачини, вицепрезидент на НВО и началник на отдел „Маркетинг“. – Тогава [през ноември] трябваше да благодаря на екипа си, задето измислиха това малко хапливо допълнение – имаше широко медийно отразяване.

Тръмп има забрана да използва интелектуалната собственост на редица творци за политиката си, наложена от самите тях, сред които Елтън Джон, „Ролинг Стоунс“, R.E.M., Риана, Фарел Уилямс и други.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg