POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НВО обсъжда предистория на „Троновете“ за Егон Завоевателя

Проектът е в ранна фаза, възможно е да бъде предшестван от филм

Ако сериалът бъде одобрен за екран, зрителите може най-сетне да видят Балерион, огромния дракон, язден от Егон I. На снимката: далеч по-малкият Дрогон и Денерис - НВО обсъжда предистория на „Троновете“ за Егон Завоевателя

Ако сериалът бъде одобрен за екран, зрителите може най-сетне да видят Балерион, огромния дракон, язден от Егон I. На снимката: далеч по-малкият Дрогон и Денерис

НВО работи по нова предистория на „Игра на тронове“, съобщава „Варайъти“, позовавайки се на свои източници от компанията. „Активно се обсъжда“ проект, който да разкаже историята на Егон Завоевателя, дал началото на дългото управление на Таргариените и драконите им над Вестерос.

Проектът е в ранна фаза и все още се търси сценарист. Обмисля се и разширяването на франчайза на Троновете първо с игрален филм, въвеждащ в епохата, а по-късно и с въпросния сериал за Егон Първи, но тези намерения все още не са уточнени, отбелязват източниците на изданието.

Ако продукцията бъде одобрена, сериалът ще разкаже може би най-вълнуващата история от фолклора на Вестерос – завоеванието на Егон и сестрите му, негови съпруги – Висеня и Ренис, над шестте от седемте кралства на континента. С помощта на трите дракона, семейството не само подчинява неподготвените за огнената мощ кралства, но и издига Егон като първия крал на Вестерос, което поставя началото на династията Таргариен. От мечовете на покорените врагове е изкован Железният трон.

Събитията около завоеванието на Егон се развиват около 300 години преди сериала „Игра на тронове“ и са подробно описани в книгата „Огън и кръв“ на Дж. Р. Р. Мартин.

Огромният успех на „Игра на тронове“ вдъхнови НВО да мисли за нови продукции, които да доразвият вселената на сериала. През годините бяха споменавани различни предистории, продължения и спинофи, но единственият реализиран досега е „Домът на Дракона“. Сериалът тръгна през август миналата година и след по-малко от седмица след премиерата му бе договорен втори сезон. Работата по новите епизоди вече тече, премиерата им се очаква през лятото на 2024 г.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg