Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НВО поръча нова предистория на „Троновете“

Одобрен е първи сезон на „Рицарят на Седемте кралства: Странстващият рицар“

Рицарят Дънк и скуайърът му Ег. Илюстрация: Хектор Арзате - НВО поръча нова предистория на „Троновете“

Рицарят Дънк и скуайърът му Ег. Илюстрация: Хектор Арзате

Нов спиноф на „Игра на тронове“ се запътва към малкия екран, съобщава „Варайъти“. От НВО са одобрили цял сезон на „Рицарят на Седемте кралства: Странстващият рицар“, сюжетът ще се базира на разказите на Дж. Р. Р. Мартин за рицаря Дънкан Високия и скуайъра му Ег.

Новината стана ясна на специално събитие на „Уорнър Брос Дискавъри“ с участието на медии и инвеститори, на което бе обявено, че след като съдържанието на „Дискавъри“ бъде прибавено към съществуващия каталог на НВО Мах, услугата вече ще се казва само Мах.

Действието в „Рицарят на Седемте кралства“ се развива сто години преди събитията в „Троновете“, става ясно от синопсиса.

„Двама неочаквани герои бродят из Вестерос… Млад, наивен, но смел рицар, сър Дънкан Високия, и неговият много по-нисък скуайър Ег. По време на епохата, в която родът Таргариен все още държи Железния трон и споменът за последния дракон все още не е избледнял в паметта на живите, велики съдби, мощни врагове и опасни подвизи очакват тези малко вероятни и силно различни приятели.“

Самият Мартин участва като сценарист и изпълнителен продуцент на новия сериал, в двете начинания му помага Айра Паркър, който бе и в екипа с изпълнителни продуценти на първия сезон на „Домът на Дракона“. Като продуценти се включват още Райън Кондал и Винс Джерардис, които имат достатъчно опит с пренасянето на творчеството на Мартин на екран от „Троновете“ и „Домът на Дракона“.

До момента писателят е издал три новели от поредицата за Дънк и Ег – „Странстващият рицар“ (1998), „Заклетият меч“ (2003) и „Тайнственият рицар“ (2010). По-късно трите истории са обединени в общоо издание „Рицарят на Седемте кралства“. Преведени са със същото заглавие у нас и издадени от „Бард“.

Това е един от малкото спинофи на „Игра на тронове“, който стига до малкия екран. През годините периодично се появяват новини за нови заглавия, но от тях компанията до момента е реализирала успешно единствено „Домът на Дракона“. Снимките на втория сезон на сериала за гражданската война на Таргариен започнаха преди броени дни. По-рано през месеца бе обявено, че НВО работи по нов проект, чието действие да се развива по време на Егон Завоевателя, но той е в твърде ранна фаза и тепърва ще събира екипа си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg