СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НВО работи по още три сериала от света на „Троновете“

Историите за по-малко познати персонажи от сагата за Вестерос

Един от спиноф сериалите ще разкаже за подвизите на съпруга на Ренис Таргариен, от която произлизат по-голямата част от наследниците на рода Таргариен. Снимка: НВО - НВО работи по още три сериала от света на „Троновете“

Един от спиноф сериалите ще разкаже за подвизите на съпруга на Ренис Таргариен, от която произлизат по-голямата част от наследниците на рода Таргариен. Снимка: НВО

Три спиноф продукции, предистория на „Игра на тронове“, разработва HBO, съобщава „Варайъти“, позовавайки се на свои източници. Един от сериалите, който засега е с две работни заглавия – „Девет пътешествия“ (9 Voyages) и „Морска змия“ (Sea Snake), е от сценариста Бруно Хелър, работил по поредиците „Рим“, „Менталистът“ и „Готъм“. Другите два са с работни заглавия „Кварталът на бълхите“ (Flea Bottom) или „Десет хиляди кораба“ (10,000 Ships) и засега нямат обявени сценаристи.

„Девет пътешествия“ ще разкаже приключенията на лорд Корлис Веларион, познат като Морската змия и глава на рода Веларион. Корлис е съпруг на Ренис Таргариен, сестра на Eгон I, от нейната линия на потомство идват почти всички наследници на Таргариеновата династия. Той е най-известният мореплавател в историята на Вестерос и управлява най-голямата морска сила на Седемте контитента. Родът му е популярен още с това, че е по-богат дори от Ланистърите.

Действието в „Кварталът на бълхите“ ще се развива в най-бедния квартал на столицата Кралски чертог, повече детайли не се съобщават. „Десет хиляди кораба“ ще разкаже за принцеса Нимерия, чийто живот е разказан в „Десетте хиляди кораба на Нимерия“ в „Песен за огън и лед“. „Десетте хиляди кораба“ е наименованието, дадено на флотата с ройнари на войнстващата принцеса, която по-късно взима за съпруг лорд Морс Мартел. Веднъж заселила се в Дорн, принцесата изгаря корабите си като символ на край на скитничеството на хората ѝ. Заедно с Мартел, Нимерия обединява останалата част от кралството.

Трите проекта са пореден опит за спиноф на „Игра на тронове“. Засега зелена светлина е получил „Родът на дракона“, който вече има обявен актьорски състав.

Вижте още: ОБЯВИХА ТРИМА КЛЮЧОВИ УЧАСТНИЦИ В СЕРИАЛА ПРЕДИСТОРИЯ НА „ТРОНОВЕТЕ“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Български Лев

ДС