VAKLUSH_BANNER 3A

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НВО работи по втори сериал предистория на „Троновете“

Снимат пилотен епизод с приключенията на рицаря сър Дънкан Високия и неговия скуайър - младия Егон V Таргариен

Действието в „Сказания за Дънк и Ег“ се развива 90 години преди събитията от „Песен за огън и лед“ на Джордж Мартин. На снимката: сцена от „Битката на копелетата“, епизод от шестия сезон на „Игра на тронове“, HBO - НВО работи по втори сериал предистория на „Троновете“

Действието в „Сказания за Дънк и Ег“ се развива 90 години преди събитията от „Песен за огън и лед“ на Джордж Мартин. На снимката: сцена от „Битката на копелетата“, епизод от шестия сезон на „Игра на тронове“, HBO

Година преди премиерата на първия сериал предистория по „Игра на тронове“, от НВО вече работят по нова адаптация по книгите на Джордж Р. Р. Мартин – „Сказания за Дънк и Ег“. В началната фаза на продукция е пилотен епизод, базиран на фентъзи новелите, излизали и у нас, съобщава ексклузивно „Варайъти“.

В тях се проследява историята на рицаря сър Дънкан Високия и неговия скуайър – младия Егон V Таргариен (Ег). Действието се развива 90 години преди събитията, които вече сме гледали в „Троновете“. Името Ег вероятно е познато на феновете на „Игра на тронове“ – това е братът на Майстер Емон от Нощната стража.

Към момента Мартин има издадени три разказа от „Сказания за Дънк и Ег“ – „Странстващият рицар“, „Заклетият меч“ и „Тайнственият рицар“. Трите излизат в различни години и за първи път се появяват заедно през 2015 г. в „Рицарят на седемте кралства“ (изд. „Бард“).

Към момента няма обявени сценаристи, режисьори, актьори и прочие членове на снимачния и продуцентския екип. Според източниците на „Варайъти“ засега това е приоритет за НВО, тъй като телевизията се надява да пусне сериала, докато успехът на „Игра на тронове“ е все още сравнително актуален. Джордж Мартин и НВО са отказали коментар пред изданието.

Ако проектът бъде одобрен за сериал, това ще бъде втора предистория на „Игра на тронове“, която зрителите ще гледат на малкия екран. Вече се разработва сериалът „Домът на Дракона“, чиято премиера се очаква през 2022 г. Продукцията ще разкаже за събитията, довели до гражданската война между Таргариените, позната в историята на Вестерос като „Танц с дракони“.

Вижте още: ОБЯВИХА ТРИМА КЛЮЧОВИ УЧАСТНИЦИ В СЕРИАЛА ПРЕДИСТОРИЯ НА „ТРОНОВЕТЕ“

„Сказания за Дънк и Ег“ за малкия екран отдавна е мечта за феновете на историите на Мартин. Когато НВО обявиха, че разглеждат няколко спинофа по „Троновете“ през 2017 г., имаше надежди, че „Сказанията“ ще са сред тях, но писателят разсея слуховете и увери, че засега телевизията няма планове за тази книга.

Разбира се, голяма е вероятността пилотният епизод да не бъде одобрен, какъвто бе случаят с друг планиран сериал предистория. Продукцията с работно заглавие „Дългата нощ“ трябваше да разкаже за най-дългата зима във Вестерос, сценарист бе Джейн Голдман, Наоми Уотс бе ангажирана в главната роля. През 2019 г. окончателно стана ясно, че този проект няма да стигне до екран.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg