Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

НВО с множество сериали за Вестерос след „Игра на тронове“

Джордж Р. Р. Мартин ще работи с четирима елитни сценаристи по предстоящите истории от вселената

Предстоящите епизоди на „Игра на тронове“ обещават „брутално, кърваво и зимно завръщане във Вестерос“. - НВО с множество сериали за Вестерос след „Игра на тронове“

Предстоящите епизоди на „Игра на тронове“ обещават „брутално, кърваво и зимно завръщане във Вестерос“.

Играта на тронове ще продължи след края на основния сериал в поредица от паралелни истории. Американската телевизионна мрежа НВО е подписала договор с Джордж Р. Р. Мартин и четирима сценаристи, предава Би Би Си.

Предстоящите „множество“ сериали от Вестерос ще разглеждат различни времеви периоди от „всеобхватната и богата вселена“, създадена от Мартин в сагата му „Песен за огън и лед“.

От НВО обаче засега се въздържат да поставят ориентировъчни премиерни дати. Освен сезонът на „Игра на тронове“, който започва по-късно тази година, предстои и един финален – през 2018-а.

Говорител на телевизионната мрежа посочва, че сценаристите ще имат „толкова време, колкото им е необходимо“, а продуцентите ще решат какво да правят, когато вече имат сценарии пред себе си.

Вижте още: ЗИМАТА СЕ ВЪРНА ТАЗИ ПРОЛЕТ, А ПРЕЗ ЛЯТОТО И В „ИГРА НА ТРОНОВЕ“

Заедно с Мартин ще работят Джейн Голдман („Шут в г*за!“), Карли Рай („Момчетата от „Медисън авеню“), Брайън Хелгеланд (носител на Оскар за „Поверително от Ел Ей“) и Макс Боренстейн („Конг: Островът на черепа“).

Седмият, предпоследен сезон на „Игра на тронове“ започва на 17 юли – началото е отложено в сравнение с предходните мартенски или априлски премиери, защото се е наложило снимките през зимата да продължат повече време.

Сред някои от локациите са Исландия (там са снимани сцените отвъд Вала), Хърватия (където е Кралски чертог), Севиля в Испания (Дорн) и Северна Ирландия (Зимен хребет и Речен пад).

Според създателите, предстоящите епизоди обещават „брутално, кърваво и зимно завръщане във Вестерос“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg