Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

НВО снима „Родът на дракона“

Историята за Дългата нощ с Наоми Уотс отпада, на екран ще видим зараждането на рода Таргариен

Предисторията ще ни върне в ерата на Егон Завоевателя, обединил шест от седемте кралства на Вестерос и изковал Железния трон от мечовете на враговете си.  - НВО снима „Родът на дракона“

Предисторията ще ни върне в ерата на Егон Завоевателя, обединил шест от седемте кралства на Вестерос и изковал Железния трон от мечовете на враговете си.

Феновете на „Игра на тронове“ преживяха емоционални 48 часа – първо дойде новината, че Дейвид Бениоф и Дан Уайс се отказват от трилогията си от „Междузвездни войни“, после НВО обяви, че развитието на предисторията на сериала, където трябваше да видим Наоми Уотс във времето на Дългата нощ, е спряно и най-накрая се появи добрата новина, че предстои друга история от вселената на „Огън и лед“.

„Родът на дракона“ (House of the Dragon) е одобрен за един сезон в НВО и ще се базира на първи том от книгата на Джордж Р. Р. Мартин „Огън и кръв“. Ще бъде екранизирана хрониката за рода Таргариен, от неговия възход с Егон Завоевателя до падението му и гражданската война, позната във вестероския фолклор като „Танц на дракони“. Действието се развива около 300 години преди събитията, които видяхме в „Троновете“.

Вижте още: 300 ГОДИНИ ПРЕДИ „ПЕСЕН ЗА ОГЪН И ЛЕД“

Вече одобреният проект е различен от друга предистория, която НВО тепърва ще разглежда – там действието ще се развива във Валирия хиляди години преди Денерис Таргариен. Ако сериалът бъде одобрен за производство, ще видим Валирия в нейния възход, преди да бъде унищожена. Това също ще е вид история за Таргариените, но засега не се издават повече подробности.

Постерът, с който НВО обяви появата на „Родът на дракона“.

Голямата разлика между замразената прелюдия и „Родът на дракона“ е, че от НВО вече са поискали десет епизода от историята на Таргариен, а от първия проект поръчаха единствено пилотен епизод, който дори не бе одобрен за по-нататъшно развитие на сериал.

Друго важно уточнение е, че „Родът на дракона“ ще бъде нещо като адаптация на „Огън и кръв“, която не е разказана в традиционния формат на „Песен за огън и лед“, а наподобява анали. Действието се простира в много дълъг период от време, като са обхванати само най-важните и запомнящи се събития от управлението на даден монарх от Таргариените. Знае се, че Джордж Мартин е един от създателите на сериала, и въпросът сега е каква конкретно ще е неговата роля в поредицата, предвид, че „Огън и кръв“, подобно на другите му многотомни творби, не е дописана. Твърде много материал ще трябва да се измисли, за да се уплътни историята, повечето персонажи не са напълно изградени, а загатнати, отбелязва „Форбс“. Очаква се продължение на том първи, но не се знае кога.

Колкото до предисторията с Наоми Уотс – изглеждаше почти сигурно, че ще видим сериала на малкия екран, още повече, че вече бяха станали ясни още 15 актьора от състава. Засега няма обявени актьори за „Родът на дракона“, нито ориентировъчна дата кога ще видим готовата продукция. Създатели на сериала са Джордж Мартин и Райън Кондал, който ще бъде и шоурънър. Негов помощник и втори шоурънър е Мигел Сапочник, обичан от феновете заради режисьорската си работа по някои от най-запомнящите се епизоди от „Игра на тронове“. Той е избран за режисьор на пилотния епизод.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС