Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Няма да има лустрация в УС на „Музикаутор“

Гилдийо музикантска???, възмути се Венци Мицов за апатията на колегите си

В крайна сметка събранието съвсем спокойно можеше и да не се състои, обобщи Венци Мицов.  - Няма да има лустрация в УС на „Музикаутор“

В крайна сметка събранието съвсем спокойно можеше и да не се състои, обобщи Венци Мицов.

Общото събрание на „Музикаутор“ не е приело предложението на Венци Мицов в Управителния съвет да не се допускат лица с принадлежност към бившите тайни служби. По разкази на самия Мицов, на събранието са отишли едва около 70 души от иначе 2600 членове. Управителният съвет е останал в същия състав, а решението за промените в устава са отложени за април догодина.

В събота Венци Мицов съобщи във Фейсбук, че е предложил в Управителния съвет на сдружението на композиторите, авторите на музикални текстове и издатели да не може да се избират членове с принадлежност от бившите тайни служби (вижте в ОЩЕ ПО ТЕМАТА). На събранието в НДК днес едва 70-те представители на гилдията са решили промени в устава да не се правят, а музикантът напуснал събитието, разказа самият той в социалната мрежа. По думите му едва 4-5 души подкрепили неговото предложение.

На събранието четирима от 15-че членове на управата са подали оставка заради нарушение на устава… а след това на проведения избор същите те са били възстановени на постовете си. Така и в ръководството няма промяна.

„В крайна сметка събранието съвсем спокойно можеше и да не се състои – обобщи Мицов. – Накрая една вметка – докато гилдията е обхваната от апатия, промените ще се случват по този начин – или с отлагане, или с други процедурни хватки. Но не можем да се сърдим на УС. Не УС е виновен, че в залата почти няма хора, които да търсят правата си.“

Мицов добави още, че въпреки че предложението му все пак ще се гледа догодина, ако и тогава за събитието дойдат двайсет души, съвсем спокойно УС може да предложи изобщо да не се правят повече събрания.

Вижте двата статуса, с които музикантът обобщи събитието:

11,47. 8 ноември

И така…

70-те представители на гилдията решиха – промени в устава няма да има.

Следващия път, скъпи колеги, елате и се борете за правата си.


16,51. 8 ноември

Обещах ви отчет от днешното събрание на Музикаутор.

Той ще е кратък.

От 2600 членове на дружеството в залата дойдоха 70.

Промените в устава бяха хлъзнати за месец април 2016.

Четирима от УС подадоха оставка заради нарушение на устава.

На проведения избор след това бяха избрани… същите четирима, които подадоха оставка час преди това.

В крайна сметка събранието съвсем спокойно можеше и да не се състои.

Това е накратко всичко, което се случи днес.

И накрая една вметка – докато гилдията е обхваната от апатия, промените ще се случват по този начин – или с отлагане, или с други процедурни хватки.

Но не можем да се сърдим на УС. Не УС е виновен, че в залата почти няма хора, които да търсят правата си.

Бих написал и „ГИЛДИЙО МУЗИКАНТСКА???“, но би било твърде патетично.

Или???

PS. Моето предложение ще бъде гледано април. Заедно с всички останали, които не минаха. Ако април обаче в залата дойдат 20 души, УС съвсем спокойно може да предложи да няма повече събрания. И не само, че може, ами и оскъдното присъствие ще гласува за това предложение.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90