Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Няма да ме осъдите без да чуете фактите, нали?“

Кевин Спейси публикува изявление като Франк Ъндъруд (видео)

Снимка: Стопкадър от видеото - „Няма да ме осъдите без да чуете фактите, нали?“

Снимка: Стопкадър от видеото

Прокурор от Масачузетс обвини Кевин Спейси в сексуално насилие, повече от година след като бивша тв синоптичка от Бостън излезе с твърдения, че актьорът е нападнал сексуално сина ѝ тийнейджър в бар през 2016 г., съобщава Си Би Ес, позовавайки се на официално съобщение на щатската прокуратура.

Окръжният прокурор на Кейп Код Майкъл О’Кийф е направил изявление, че „срещу Кевин С. Фаулър, известен още като Кевин Спейси“, е издадена „криминална жалба за неприлично нападение и насилие“ за инцидент от юли 2016 г. Спейси трябва да се яви пред Окръжния съд на Нантъкет на 7 януари 2019-а.

Когато новината за обвинението тръгна в медиите, актьорът, уволнен от сериала „Къща от карти“, публикува в Y0uTube, Туитър и Фейсбук видеоклип с героя от прочутия серил Франк Ъндъруд. С триминутното видео, озаглавено „Нека да бъда Франк“ (игра на думи, защото frank означава и „откровен“), Спейси намеква за отстраняването си от шоуто, което се случи след появата на обвиненията срещу него.

„Знам какво искате – започва Спейси. – Сигурен съм, че те ще се опитат да ни разделят, но това между нас е твърде силно. В крайна сметка ние – вие и аз, споделяме всичко. Аз ви казах най-дълбоките си, тъмни тайни. Показах ви ясно на какво са способни хората. Шокирах ви със своята честност, но най-вече ви предизвиках, за да ви накарам да мислите. И вие ми се доверихте, въпреки че знаехте, че не бива. Така че това не е краят, независимо кой какво казва.

Освен това аз знам какво искате. Искате да се върна. Разбира се, някои вярват на всичко и със затаен дъх го чакаха да си признае всичко. Те просто умираха да чуят от мен, че всичко, което се говори, е вярно, и че аз съм си получил заслуженото. Така би било лесно и много просто. Само че и вие и аз знаем, че никога не е толкова просто, нито в политиката, нито в живота. Но вие не бихте повярвали в най-лошото без доказателства, нали? Не бихте бързали да ме осъдите без да сте чули фактите, нали? Или го направихте? Не, вие сте по-умни.“

„Все пактова би бил доста незадоволителен финал – продължава Спейси, – а си мисля, че можеше да стане незабравимо изпращане. Ако през последните години вие и аз сме научили едно нещо, то е, че в живота и в изкуството нищо не бива да се изключва. Ние не сме се страхували от това, което сме казали и направили – и все още не се страхуваме. Мога да ви обещая едно: ако аз не съм платил цената за това, което всички знаем, че съм извършил, със сигурност няма да платя цената за това, което не съм извършил.

Разбира се, ще кажат, че съм играл нечестно и не по правилата… все едно изобщо някога съм играл по нечии правила. Никога не съм — и на вас това много ви харесваше. Както и да е… независимо от цялото джавкане, цялата враждебност и заглавията, импийчмънта без съд, независимо от всичко – независимо дори от моята собствена смърт — аз се чувствам изненадващо добре. И моята увереност, че доста скоро вие ще научите пълната истина, расте… Но чакайте малко… сега, като се замисля, вие всъщност никога не сте ме видели да умирам, нали? Заключенията могат да бъдат толкова заблуждаващи. Липсвам ли ви?“

На пресконференция през ноември 2017 г. бившата тв водеща Хедър Ънрух твърди, че нападението се е случило, когато синът ѝ е бил в ресторант „Клъб Кар“ в Нантакет през лятото на 2016 година. През сълзи тя сподели, че синът ѝ, „фен на звездата, хетеросексуален, 18-годишен младеж, не е имал представа, че известният актьор е сексуален хищник или че е на път да стане следващата му жертва“.

Ънрух заяви, че Спейси е почерпил сина ѝ с няколко питиета и накрая е пъхнал ръка в панталоните на тийнейджъра без неговото съгласие в претъпкания, слабо осветен клуб.

„На Кевин Спейси искам да кажа само… че трябва да се срамува от това, което направи на моя син“, каза Ънрух пред репортерите.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg