Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Няма глоба за опакования кипарис в Несебър

Инспекторите от Общината не намерили свидетели, че дървото е било душено в найлон

Кипарисът на несебърския плаж е бил опакован, за умре в адска жега и без светлина. Снимки: Любомир Божинов  - Няма глоба за опакования кипарис в Несебър

Кипарисът на несебърския плаж е бил опакован, за умре в адска жега и без светлина. Снимки: Любомир Божинов

Кипарисът в Несебър – душен в найлон, защото сипе иглички върху клиенти на платно заведение, вече е освободен. Инспектори, пратени от местната община след появата на снимките с опакованото дърво, не успяха да глобят никого. Защото малко преди да пристигнат, черното покривало е било свалено. Дървото е било обвито, за да се задуши до смърт без светлина и в адска жега, усилена от черния цвят на полиетилена. 

След сигнал, подаден от „Площад Славейков“ до Община Несебър, от кметството ни обясниха, че проблемът е отстранен. Но отказаха да разкрият кой е собственикът на заведението, изнамерил начин да убие дървото, защото има забрана да го отсече. Очевидно на мъчителя ще му се размине – за разлика от хотелиера Ветко Арабаджиев, на когото от столичния район „Лозенец“ обявиха, че ще наложат максималната глоба от 50 хил. лв. за това, че изкорени японските вишни пред „Кемпински“ („Маринела“).

Под угрозата да бъдат глобени, между заведенията на плажа пламна война кой е опаковал дървото. От бар „Блейз“, чиято табела се вижда на снимките на Любомир Божинов, излязоха с „изявление“ на страницата си във Фейсбук. Запазваме „оригиналния“ му правопис:

„Здравей те,искам да направя пояснение към ваши снимки….Дървото което сте снимали опаковано с найлон се намира и е опаковано от собствениците на ресторант FUZION https://www.facebook.com/restaurant.and.beach ……На вашите снимки се вижда надписа на бара до ресторант FUZION.Който няма нищо общо с това действие и безумие…BLAZE BEAHC BAR се дистанцира и подкрепя това безумие да бъде премахнато и ще съдейства това да се случи днес……..“

Blase3

От „Фюжън“ съответно отговориха на своята страница в социалната мрежа. Публикуваме позицията им също с реалния правопис:

„Скъпи клиенти,приятели и зложелатели.Моля ви преди да пишете,коментирате,оправдавате и нападате проверявайте нещата,уверявайте се сами,вместо да се поддавате на манипулации.Ако всички бяхме така загрижени за цялата флора и фауна във нашата държава,нещата щяха да са много,ама много по добре!!!В държавата ни е пълен хаос във всяка една сфера,проблемът ни е огромен,а не в едно дърво,което всъщност си е живо и здраво!!!Желая ви лек и успешен ден!!!Бъдете здрави! Очакваме ви!“

Хаосът в държавата е голям, уважаеми клиенти – затова тревогите ни за живота на едно дърво са неоснователни…, внушават бизнесмените от плажа! Затова – да стягаме багажа и право в ресторант „Фюжън“ в Несебър, там сервират спокойствие до смърт, опаковано в черен саван, без борови иглички.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg