Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Няма нов ректор на Националната художествена академия

Предстои обсъждане на всички нива на причините за финансовата криза

Във вторник предстои заседание на Контролната комисия към Академичния съвет, на което ще се разглеждат причините за настоящата финансова криза. Снимка: Площад Славейков - Няма нов ректор на Националната художествена академия

Във вторник предстои заседание на Контролната комисия към Академичния съвет, на което ще се разглеждат причините за настоящата финансова криза. Снимка: Площад Славейков

Не е гласуван нов ректор на НХА, нито е избиран временно изпълняващ длъжността, съобщиха за „Площад Славейков“ членове на Академичния съвет на вуза. Засега подалият оставка ректор проф. Николай Драчев остава на поста си. Единственият орган, оторизиран да приеме оставката му, е Общото събрание, а то е предвидено за 15 януари 2020 г., когато ще бъде проведен и предварително планираният избор на нов ректор на Академията.

Оперативната ръководна работа дотогава временно ще бъде изпълнявана от доц. Бойка Доневска, заместник-ректор на НХА.

Вижте още: РЕКТОРЪТ НА ХУДОЖЕСТВЕНАТА АКАДЕМИЯ ПОДАДЕ ОСТАВКА

Във вторник предстои заседание на Контролната комисия към Академичния съвет, на което ще се разглеждат причините за настоящата финансова криза. След това комисията ще излезе с официално становище.

Съобщенията в някои медии, че проф. Велислав Минеков е новият ректор на НХА, не отговарят на истината, заявиха от ръководството на Академията. Вероятно той ще внесе кандидатурата си за избора на 15 януари. Документите на кандидатите се приемат до 20 декември 2019 г.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС