Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Няма пари за Дракула, спектакълът продължава без Деян Донков

Танцьори от Арабеск влизат в ролята на актьора

"Поради непреодолими финансови проблеми, които не би трябвало да засягат звезда от нивото на Донков, ролята на Дракула е поета от всички танцьори и развита в танц", обяснява хореографката Мила Искренова. - Няма пари за Дракула, спектакълът продължава без Деян Донков

"Поради непреодолими финансови проблеми, които не би трябвало да засягат звезда от нивото на Донков, ролята на Дракула е поета от всички танцьори и развита в танц", обяснява хореографката Мила Искренова.

Дракула, който вече две години танцува в Музикалния театър с балет „Арабеск“, си отива. Спектакълът на Мила Искренова „Дневникът на Дракула“ ще продължи без актьора в главната роля Деян Донков. Причината е в липсата на пари за хонорари.

Новината съобщи самата Искренова на страницата си във фейсбук. Хореографката подготвя нова версия на представлението.

„Поради непреодолими финансови проблеми, които не би трябвало да засягат звезда от нивото на Донков, ролята на Дракула е поета от всички танцьори и развита в танц в интерпретациите им – пише Мила Искренова. –  Опасявам се обаче, че днес живеят вече пра-пра-правнуците на Дракула, за които любовта е не толкова копнеж, колкото непостижим мираж, абстракция, недостижима реалност.

Ужасявам се от прагматизма на нашето време, който изтласка сантименталността и чувствеността в таванските помещения на затормозеното ни от материални съображения съзнание и ги превърна в евтин, циркаджийски реквизит, намазан с гланц за устни. Питам се, дали сме в състояние да избегнем закодираните в кръвта ни биологични характеристики?”

„Дневникът на Дракула“ е до голяма степен инспириран от Деян Донков и въпреки огромната си заетост той има голям принос за създаването му, – коментира пред „Площад Славейков“ Искренова. – Хората свързват спектакъла с името на Донков. Затова е важно да се обясни по какви причини той няма да участва в новата версия на спектакъла. Надявам се, че ще имам възможност да го поканя отново, при по-доби условия. Обясних му ситуацията и той я прие с пълно разбиране. Мисля, че дължим тези пояснения както на него, така и на публиката.“

„Дневникът на Дракула“-2 ще бъде показан на 29 януари от 19 ч. в Музикалния театър.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg