Найден Тодоров и Камий Тома

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

О, щастливи дни! Всеки може да бъде колега на Бекет

Театрална трупа предлага зрителите да станат драматурзи на тяхното представление

Ани Вълчанова, Марий Росен и Константин Тимошенко в сцена от „Щастливи дни“ по Бекет. - О, щастливи дни! Всеки може да бъде колега на Бекет

Ани Вълчанова, Марий Росен и Константин Тимошенко в сцена от „Щастливи дни“ по Бекет.

Твърдението за „петното върху тишината“, както нарича Самюъл Бекет писането, днес – в епохата на социалните мрежи, където всички говорят и смятат всяко свое изречение за авторско – изглежда е изчерпало значението си. Затова е уместна и поканата зрителите да се включат в представлението „Щастливият Бекет“ на режисьора и актьор Марий Росен.

„Щастливият Бекет” е вдъхновен от пиесата „О, щастливи дни” на Самюъл Бекет. Екипът се отказва от оригиналния текст на пиесата, за да направи от присъстващите зрители „щастливи“ за една вечер.

Желаещите да напуснат тъмнината на салона могат да видят как става това още тази вечер в Център за култура и дебат „Червената къща“ от 19,30 ч. Там местата са 25, така че възможните съавтори на Бекет са крайно число.

„Целта е да се постигне подреждането на една многоцветна мандала, която в края да се разпръсне от вятъра”, обяснява решението си режисьорът Марий Росен.

Роли в тази „мандала“ имат самият режисьор, както и актьорите Ани Вълчанова, Петя Боюкова и Константин Тимошенко.

За да се превърнат в драматурзи на представлението, зрителите на „Щастливият Бекет” трябва да посетят сайта happybeckett.com, да изберат дата за спектакъла, да попълнят кратка анкета и след това да си купят билет.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах